Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvije nagrade za najbolje u turizmu otišle u ruke Slavonaca

30.10.2021.

13:39

Autor: Radio Osijek/TM

Dvije nagrade za najbolje u turizmu otišle u ruke Slavonaca

Dvije nagrade za najbolje u turizmu otišle u ruke Slavonaca

Foto: - / -

Dodjelom godišnjih turističkih nagrada najboljima u turizmu te za životno djelo u Dubrovniku su završeni Dani hrvatskog turizma. Dodijeljeno je 27 nagrada, od kojih 22 za najbolje pojedince-djelatnike u turizmu i usko povezanim djelatnostima. Dvije nagrade stigle su u ruke Slavonaca.

Godišnju nagradu "Anton Štifanić" u kategoriji pojedinac dobio je Vinkovčanin Goran Rihelj, vlasnik i glavni urednik portala HrTurizam.hr i Turističke priče, dok je Igor Salak, vlasnik luksuznih kuća za odmor Montis Aurea – Luksuzne vile Zlatne planine u Novom Zvečevu dobio nagradu u kategoriji pružatelj ugostiteljskih usluga smještaja u domaćinstvu.

Goran Rihelj putem svoja dva turistička portala dnevno promovira hrvatski turizam i Hrvatsku kao destinaciju te povezuje turistički sektor kroz niz projekata. Već šest godina objavljuje vijesti na portalu HrTurizam dajući pozitivne primjere i smjerove razvoja hrvatske turističke ponude i brendiranja Hrvatske kao destinacije. “Hvala struci na povjerenju i na podršci. Kako poslovica kaže “Kako bi čovjek bio sretan mora upoznati sebe”, pa evo pozivam ovim putem da svi upoznaju Slavoniju, Međimurje, Liku, Gorski kotar, unutrašnjost Istre, Dalmatinsku zagoru…, da upoznaju kontinent koji ima jako puno priča. Istražite kontinentalnu i ruralnu Hrvatsku, upoznajte Lijepu našu i sebe. Poštujmo sami sebe kako bi nas poštivali i drugi”, izjavio je Rihelj nakon što je primio nagradu.

Igor Salak vlasnik je Tene, Maje, Sare i Rebecce, četiri luksuzne vile u Novom Zvečevu na Papuku na 447 m nadmorske visine. U okruženju prekrasnih zelenih pejzaža, brdovitih krajolika kakve mnogi ne očekuju u Slavoniji i planinarskih staza, stvorene su za odmor i potpuno opuštanje. Zimski vrt, finska sauna, jacuzzi, grijani bazen, mini teretana, masažne fotelje, nogometno i odbojkaško igralište, bicikli, roštilj za profesionalce, mir i tišina, suživot s prirodom… sve to očekuje goste u svakoj vili na Papuku a smještene su četrdesetak minuta vožnje od Požege. „Požeško-slavonska županija podržava ovakve turističke projekte i ponosni smo na obitelj Salak koja je na našem području pokrenula iznimno tražen turistički trend, odmor u ruralnim vilama. Kada je kvaliteta u pitanju kod njih nema kompromisa zbog toga su popunjeni gotovo čitavu godinu i jedna su od najtraženijih destinacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Ovakvi primjeri potiču razvoj odgovornog i održivog turizma u netaknutoj prirodi, koji je u fokusu našeg razvoja“, rekla je Antonija Jozić, županica Požeško-slavonske županije.
"Ova nagrada dodatni je poticaj, ali i obaveza da nastavimo s inovativnim pristupom i budemo još bolji i kvalitetniji, tim više što je dodjeljuje struka. Ovog priznanja ne bi bilo bez moje obitelji koja je u ovaj zahtjevan, ali lijepi posao krenula sa srcem prije šest godina. I nema tog problema koji ne možete riješiti kada su vam poticaj zadovoljni i sretni gosti“, poručuje samozatajni Igor Salak, dobitnik nagrade Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, djelatnik godine.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.