Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvije osobe preminule, 92 novozaražene u Osječko - baranjskoj županiji

09.01.2021.

09:38

Autor: Radio Osijek/AB

fotografija Monika Kralj

fotografija Monika Kralj

Foto: - / -

Dvije su osobe, stare 58 i 64 godine, umrle od posljedica zaraze koronavirusom u Osječko - baranjskoj županiji. Od 400 testiranih uzoraka, 92 su pozitivna. Najviše novozaraženih je iz Osijeka, a ostali su iz 21 mjesta s područja županije. Hospitalizirane su 133 osobe, od toga je 18 na respiratoru.

"U posljednja 24 sata 92 osobe su novopozitivne na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 400 uzoraka od kojih je 92 bilo pozitivno", kaže se u priopćenju Stožera Civilne zaštite Osječko - baranjske županije.

Najviše novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (19), slijede gradovi/općine Našice (10), Donji Miholjac i Valpovo (po 8), Belišće i Đakovo (po 6), Čeminac, Čepin i Kneževi Vinogradi (po 4), Beli Manastir, Darda i Koška (po 3), Antunovac, Erdut, Gorjani i Petlovac (po 2) te Bilje, Donja Motičina, Podgorač, Podravska Moslavina, Popovac i Semeljci (po 1).

Na bolničkom liječenju nalaze se 133 osobe oboljele od COVID-19, i to 90 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 18 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 43 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 775 osoba. Policijski službenici provjerili su 28 osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrđeno na Graničnom prijelazu Erdut za tri osobe (dvije osobe su kršile tranzit kroz RH, odnosno prijavile tranzit, a ostale boraviti u RH, dok je jedna osoba kršila samoizolaciju). Obavili su i 154 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu nije utvrđeno kršenje propisane mjere. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 83 nadzora provođenja epidemioloških mjera (28 u trgovačkim centrima, 19 u prodavaonicama i trgovinama, 9 u ugostiteljskim objektima, 7 u pekarnicama, po 3 u frizerskim salonima, ljekarnama i kioscima, po 2 u hotelima, kladionicama, optičarskim radnjama i tržnicama te po jedan u banci, stanici za tehnički pregled i zlatarnici), a u dva nadzora utvrdili su nepravilnosti za koje su odmah dali nalog za njihovo otklanjanje.

/priopćenje Stožera/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.