Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvije osobe preminule, sedam novozaraženih

30.07.2020.

09:42

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Grgur Marko Ivanković

Foto: HRT/Radio Osijek/Grgur Marko Ivanković

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije sedam je novozaraženih osoba. Dvije osobe koje su se nalazile na liječenju u osječkom KBC-u preminule su .

Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 190 osoba od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Riječ je o 4 osobe s područja Osijeka te po jednoj s područja Belog Manastira, Našica te Ispostave Valpovo-Donji Miholjac. Dvije su osobe preminule, 1935. i 1939. godište i obje su imale značajne komorbiditete, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Od početka pandemije s područja Osječko-baranjske županije odposljedica COVID-a19 umrlo je 18 ljudi. 
Trenutno je na području Osječko-baranjske županije aktivno 96 slučajeva zaraze. 30 pacijenata je hospitalizirano u KBC-u Osijek. Dvije se osobe liječe u respiracijskom centru.
Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili nova 34 kontakta, pa je trenutno na području županije u samoizolaciji 295 osoba. Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije kod 22 osobe i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.
Prema jučerašnjim podacima Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije samoinicijativno se do sada testiralo 350 osoba, od toga je samo jedan nalaz bio pozitivan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.