Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvije ponosne žene - Kata Zadro i Lyliane Fournier

18.11.2021.

11:20

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Krunoslav Inhof

Foto: HRT/Krunoslav Inhof

Foto: - / -

U Vukovaru su se, na 30. obljetnicu sloma obrane Vukovara, susrele dvije žene koje su izgubile supruga i sina - Kata Zadro, supruga Blage Zadre i Lyliane Fournier, majka hrvatskog branitelja, Francuza Jean-Michela Nicoliera.

Majka ubijenog hrvatskog branitelja Jean-Michela Nicoliera, Lyliane Fournier, stigla je u Vukovar. Francuski dragovoljac ubijen je na Ovčari u noći s 20. na 21. studenoga. Bio je star 25 godina, a o Domovinskom ratu gledao je na televiziji kada je odlučio doći u Hrvatsku i pridružiti se našoj vojsci.
"Puna sam emocija danas biti tu na 30. godišnjicu. Prvi put su došli sa mnom unuci iz Francuske, nećaci Jean-Michela", rekla je novinarima. Komentirala je i da još nitko nije odgovarao za smrt njezina sina."To malo duže traje. Prije tri godine doneseno je rješenje na Županijskom sudu u Osijeku protiv Spasoja Petkovića Štuke koji je ubojica Jean-Michela, no sada čekamo da državni odvjetnik radi dalje proceduru. To znači da bi dalje trebalo biti provođenje istrage, a onda se može izdati tjeralica. Sada imamo samo rješenje od suda u Osijeku", dodala je. 

S Katicom Zadro, suprugom legendarnog zapovjednika s Trpinjske ceste Blage Zadre, razgovarao je Krunoslav Inhof.

Razgovor s Katom Zadro

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.