Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvije titule menadžera godine stigle u Slavoniju

08.02.2022.

15:13

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Menadžeri godine 2021

Menadžeri godine 2021

Foto: Lider media / -

U izboru Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika HUM-Croma direktor Dilja iz Vinkovaca Dražen Ivezić menadžer je godine u kategoriji velikih poduzeća. U kategoriji mladi menadžer titulu je osvojila direktorica tvrtke Cobe (Creators Of Beautiful Experiences) Osijek, Ines Jurković.

Na današnjoj dodjeli nagrade menadžerima 2021. godine HUM-Croma predsjedniku Uprave Salvusa iz Donje Stubice Teodoru Švaljeku uručena je nagrada u kategoriji srednjih, a osnivaču i direktoru Kadinga iz Koprivnice Domagoju Brlošiću u kategoriji malih poduzeća.

Dražen Ivezić cijeli je radni vijek proveo u Dilju napredujući kroz razne pozicije da bi 2013. preuzeo vođenje tvrtke. Dilj proizvodi građevinski materijal – crijep, opeku i druge proizvode od pečene gline za građevinarstvo. Ivezić je tvrtku preuzeo u kriznim vremenima, nakon velikog investicijskog ciklusa i globalne krize, a sa svojim je timom uspio stabilizirati poduzeće, povećati broj zaposlenih, maksimalno iskoristiti proizvodne kapacitete, osvojiti nova tržišta te u izvoz plasirati više od 60 posto proizvoda.

Ovo je kruna moje karijere, ja ću nastaviti ovako i dalje, jer, jednostavno, ne znam drugačije

Dražen Ivezić

Nagrađeni Dražen Ivković

Nagrađeni Dražen Ivković

Foto: screenshot / Youtube

U kategoriji mladi menadžer titulu je osvojila direktorica tvrtke Cobe (Creators Of Beautiful Experiences) Osijek, Ines Jurković, koja od 2016. radi u toj njemačko-hrvatskoj IT tvrtki.  Prije dvije godine postala je voditeljica ureda s 50 zaposlenika i studenata koji imaju prosječnu bruto plaću od 13.000 kuna. „Ove nagrade ne bi bilo bez tih 50 talentiranih zaposlenika koji svaki dan, svaki tjedan biraju Cobe i biraju Osijek. Naime, nije lako raditi u tvrtki u kojoj vaši zaposlenici iz dana u dan, iz tjedna u tjedan dobivaju ponude, ne samo za zagrebačke firme, nego i za strane. Radi se o izuzetno talentiranim, visoko obrazovanim osobama i oni iz dana u dan biraju ostati s nama. Zato sam im zahvalna i zato ova nagrada više pripada njima, nego meni, jer lako je biti menadžer u takvoj tvrtki.”


Nagrađena Ines Jurković

Nagrađena Ines Jurković

Foto: screenshot / Youtube

Istu je nagradu dobio i Miran Stuhne, direktor tvrtke Alati  Stuhne  iz Pregrade. Ta tvrtka se bavi proizvodnjom alata za staklarsku industriju. 

U kategoriji projektni menadžer pobjednik je voditelj odjela razvoj tvrtke Rasco iz Kalinovca Marko Kolar, koji u toj firmi vodi tim od 37 zaposlenika.

Nagradu za životno djelo dobio je direktor tvrtke Stražaplastika  iz Huma na Sutli Josip Grilec. 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić na dodjeli nagrada je rekao da je kriza otvorila rane koje postoje na hrvatskom gospodarstvu. Međutim, po njegovim riječima, donijela i "jednu fenomenalnu stvar", a to je da su svi oni koji su to mogli u protekle dvije godine pokazali veliku žilavost i izdržljivost.

Ustvrdio je i da je 2021., kao godina oporavka, najvjerojatnije iznjedrila desetpostotni rast kakav u Hrvatskoj nije viđen u proteklih 30 godina. To je po njemu dokaz da je hrvatsko gospodarstvo otporno. Nada se da će Hrvatska jednog dana dostići razinu razvoja na razini EU.

Predsjednik HUM-Crome Tihomir Premužak također je ukazao na krizna vremena kroz koja zbog pandemije prolazi i hrvatska ekonomija. Ponovio je da je 2021. bila izuzetno teška zbog korone, a  nakon nje stigla je energetska kriza. Toj krizi, kazao je, nitko ne vidi ni kraja ni rješenja.  Po njemu, vodstvo dobrih menadžera danas je ključnije nego ikad.   

Posebni savjetnik predsjednika RH za ekonomiju Velibor Mačkić smatra da smo kao društvo puni paradoksa, a kao ekonomija deficita. Pritom je rekao da imamo i demokratski deficit, institucionalni i poduzetnički deficit. 

Nagrada za menadžera godine 2021

Nagrada za menadžera godine 2021

Foto: HUM-Crom / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.