Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvodnevni izviđački kamp Javorovaca

23.04.2022.

13:50

Autor: Radio Osijek/TM

Dvodnevni izviđački kamp Javorovaca

Dvodnevni izviđački kamp Javorovaca

Foto: Ik Javor / -

Izviđački klub Javor-Osijek u suradnji i pod pokroviteljstvom Općine Ernestinovo u ernestinovačkom je parku podignuo kamp u kojem će stotinjak njihovih članova obilježiti Dan planeta Zemlje.

Cilj kampiranja je poticanje zdravog i aktivnog boravka  u prirodi te promidžba izviđaštva, kaže Jadranka Kokolari. Iako su se i nad Ernestinovo nadvili veliki sivi oblaci – izviđači se ne daju omesti. „Kiša nam neće smetati. Nema veze ako bude malo kiše. Jedna od naših izviđačkih uzrečica je „Kiša lije, izviđač se smije, ističe Kokolari i dodaje kako program ide prema planu, sve edukativne aktivnosti usmjerene su na zdrav planet Zemlju. „Za 19 sati pripremamo program za roditelje, a kasnije svi peku kobasice na logorskoj vatri 🔥”, najavljuje i kaže da će nakon toga dio malih izviđača otići, ali najmanje pedesetak njih ostaje spavati, čak iako će im po šatorskim krilima udarati kiša. Zlatno pravilo da ne smiju doticati stjenke šatora izviđači znaju.

Kokolari dodaje još jednu izviđačku uzrečicu: „U prirodi/parku ostavi samo tragove svojih stopala!” 

Javljanje leteće ekipe

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.