Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvodnevno božićno izdanje ReArt festivala u Osijeku

16.12.2016.

13:28

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tridesetak izlagača i niz radionica i programa, sadržaj je ovogodišnjeg božićnog uzdanja ReArt festivala koji se danas i sutra održava u osječkom Eseker centru .

U sklopu izlagačkog djela božićnog ReArta predstavit će se 30 umjetnika i kreativaca čiji će se radovi moći razgledati, ali i kupiti tijekom petka i subote od 9 do 20 sati, a za vrijeme trajanja festivala osmišljen je raznolik kulturno-umjetnički program.

Program ReArt u božićnom izdanju 2016.:

PETAK
❄ 9-20h art sajam
❄ 10 h Božićne priče za djecu, pripovjedač: Darija Gabrić
❄ 12 h službeno otvorenje ReArt festivala u božićnom izdanju uz FILM „ReArt 2015“. Autor filma: Antun Balog. Druga kamera: Petar Mandarić
❄14-15 h: radionica „To je metal?“, izrada božićnih čestitki upotrebom recikliranih metalnih poklopaca, svi su dobrodošli neovisno o uzrastu. Voditeljica: Valentina Grubačević.
❄15-16h radionica „Ogrlice“ , Humanitarna akcija kojom za cilj imamo skupiti novčana sredstva za dječji dom Klasje kako bi se dječicu obradovalo priborom za školu. Voditeljice: Martina Bošnjak Turalija, Katarina Blažević, Vedrana Fičić i Marija Vencel.
❄16- 17h radionica „A što sa starim krpicama?“ Radionica izrade krpenih podmetača ili manjih tepiha od stare odjeće i tkanina. Radionica je namijenjena svim velikim i manjim ručicama koje su spremne uposliti iglu i škare. Voditeljica: Kristina Opačak
❄17 h Kleingeld Machine, jazz duo: Marko Olujić na gitari i Tin Ringsmuth na saksofonu
❄18h Studio Glamur Art hair and make up, Sofija Nikšić u suradnji Obrtničkom školom Osijek (frizerska revija) i plesni performance Plesnog studia Shine. Koreograf: Mira Sekereš. Vizual: Tomislav Šilovinac-Šiki.
❄18:30 h Otvoreno glazbeno jammanje uz Nikolu Fallera iz udruge Slama

SUBOTA
❄9-20 h Art sajam
❄9 h mali božićni vilenjaci plesnog studija Shine predstavljaju ReArt
❄10-11:30h radionica „A što sa starim krpicama?“, radionica izrade krpenih podmetača ili manjih tepiha od stare odjeće i tkanina. Radionica je namjenjena svim velikim i manjim ručicama koje su spremne uposliti iglu i škare. Voditeljica: Kristina Opačak
❄10-11h oslikavanje lica „Ledene kraljice“ za djecu. Oslikavaju: Nataša Vuković i Slađana Zubić
❄12 h Art Dossier trio, veseli glazbeni trojac: Tin Reba, Mia Reba i Dorian Brekalo
❄12 h „Božićni harlekini“ , umjetnici: Rene Grgić Đaković i Nebojša Vuković
❄14 do 15h radionica „To je metal?“, izrada božićnih čestitki upotrebom recikliranih metalnih poklopaca - svi su dobrodošli neovisno o uzrastu. Voditeljica: Valentina Grubačević.
❄15:30 do 16:30 h radionica „Ukrasi za bor“, Humanitarna akcija za Klasje. Voditeljice: Martina Bošnjak Turalija, Katarina Blažević, Vedrana Fičić i Marija Vencel.
❄17 h Božićne priče za djecu, pripovjedač: Darija Gabrić
❄18h FILM „Božićni ReArt 2015“ Autor filma: Antun Balog. Druga kamera: Petar Mandarić
❄18:30h glazbeno jammanje uz Nikolu Fallera iz udruge Slama

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.