Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvoje djece ozlijeđeno u sudaru školskog autobusa

18.06.2021.

14:06

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Informativni centar Virovitica

Foto: Informativni centar Virovitica

Foto: - / -

Dvoje djece lakše je ozlijeđeno u sudaru osobnog automobila i školskog autobusa jutros oko 8,30 na državnoj cesti D2 između Jugovog Polja i Suhopolja, izvijestila je Policijska uprava Virovitičko-podravska.

U autobusu je bilo četrnaestero djece, a dvoje ozlijeđenih vozilom hitne pomoći prevezeni su Opću bolnicu Virovitica. Tridesetogodišnji vozač osobnog automobila đakovačkih registarskih oznaka iz neutvrđenih razloga skrenuo je na suprotni kolnički trak i prednjim dijelom vozila udario u prednji dio autobusa bjelovarskih tablica. Autobus je sletio na poljoprivrednu površinu
Vozač automobila pokušao je napustiti mjesto nesreće, ali je brzom intervencijom djelatnika Interventne jedinice policije uhićen, stoji u policijskom priopćenju.

Detalje nesreće za internetski portal Informativnog centra Virovitica, iznio je vozač autobusa, Slavno Spahija iz Suhopolja, za kojeg svjedoci kažu kako je samo prisebnošću uspio izbjeći veću tragediju. Osobni automobil prešao je na njihovu stranu, a nakon bočnog udarca u autobus, autobus se zanio. Spahija je ostao hladne glave, izbjegavajući stupove javne rasvjete i “parkirao” u mali kanal u polju kukuruza. U međuvremenu je prošao pravi “slalom”, da smiri autobus i da ne dođe do novog sudara s “banderama” na putu. Prema njegovom iskazu automobil se kretao iz smjera Virovitice i vrludao cestom dok je odmah iza njega vozio policijski kombi. Bila je to jedinica interventne policije koja se upravo vraćala sa zadatka.
"U jednom trenutku, a radi se o sekundi, vozilo se našlo pred autobusom. U istom trenu procijenio sam da mogu izbjeći direktan sudar ako skrenem na livadu s desne strane ceste u naselju i to sam i učinio. No sudar nisam uspio izbjeći. Vozilo nas je udarilo sa strane, ali taj kontakt nije uzrokovao tragičan ishod, na svu sreću," rekao je za ICV ovaj priseban profesionalni vozač kojeg svi od milja zovu Mića. 

Zanimljiva je činjenica da je ovom vozaču Čazmatransovog autobusa danas ne samo zadnji radni dan u kojem prevozi učenike na nastavu prije praznika, već i – zadnji dan na radu općenito. Od sutra je u mirovini. "Kao da se nešto poslagalo. Cijeli svoj radni vijek vozim, ali nikad nisam doživio ni približno ništa ovom. Danas je u autobusu bilo oko 15 djece, osnovnoškolaca iz Cabune i Žubrice koja su išla „odraditi“ svoj zadnji dan u nastavnoj godini u Osnovnoj školi u Suhopolju. Kad se dogodio udar, svi smo ostali zatečeni", rekao je Slavko Spahija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.