Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvoje novooboljelih iz "švedske veze" u Brodsko-posavskoj županiji

14.05.2020.

12:53

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije još su dvije novooboljele osobe od COVID-19. Jedan pozitivni nalaz pristigao je sinoć, jedan jutros, a u oba se slučaja radi o obiteljskim kontaktima oboljelih radnika pristiglih nedavno iz Švedske.

"Dobra je vijest i da su, nakon dva uzastopna negativna nalaza, 2 osobe ozdravile", priopćio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije. Ukupan broj oboljelih osoba na području sada iznosi 32, ozdravilo je 15 osoba, a uz jednu ranije preminulu osobu, broj aktivnih oboljelih sada je 16.
U karanteni se nalaze dvije osobe koje su stigle iz Švedske i Njemačke, a čiji je smještaj i izolacija nužna zbog epidemioloških razloga. Nacionalni je stožer civilne zaštite pozitivno odgovorio na zahtjev županijskog stožera da karantenski objekt i dalje ostane u funkciji i na raspolaganju županijskom Stožeru CZ zbog pogoršane epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije. Karantena neće biti demobilizirana do daljnjeg.
U posljednja 24 sata obavljeno je 520 kontrola provođenja mjera za pokretanje gospodarskih aktivnosti od strane lokalnih stožera civilne zaštite, a za 9 utvrđenih nepravilnosti izdana su upozorenja da ih moraju otkloniti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.