Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvoje preminulih i 55 novozaraženih u pet slavonskih županija

07.02.2021.

13:28

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Davor Brmež

Foto: Davor Brmež

Foto: - / -

U pet slavonskih županija evidentirano je 55 novozaraženih. U Vukovarsko-srijemskoj je 21 novi slučaj zaraze, Brodsko-posavska bilježi 17, Osječko-baranjska 13, a Požeško-slavonska i Virovitičko-podravska po dva. Dvije osobe su preminule od posljedica zaraze koronavirusom.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 213 osoba od kojih je 21 bila pozitivna na SARS-CoV-2 (19 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenskom testu). Po petero novozaraženih je iz Vinkovaca, Vukovara i Bršadina, po 2 iz Borova i Starih Jankovaca, te po 1 osoba iz Ivankova i Trpinje. Preminulih nema, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na bolničkom su liječenju 33 covid pacijenta, dok su 103 zaražene osobe u kućnoj izolaciji. Među pozitivnima na koronavirus je i 17 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 13 medicinskih sestara/tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji je 517 osoba – iz sustava zdravstva 3 (1 liječnik, 1 medicinska sestra/tehničar i 1 drugi zdravstveni radnik).
Od početka epidemije koronavirusom su se zarazile 8453 osobe, od kojih se 8128 osoba oporavilo, a 189 osoba je preminulo.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata na području te županije evidentirano je 17 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Sedmero je iz Nove Gradiške, četvero iz Starog Petrovog Sela, troje iz Slavonskog Broda te po jedna novozaražena osoba je iz Cernika, Okučana i Rešetara. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 8.038, dok je broj aktivnih slučajeva 99. U tjednu na izmaku evidentirano je ukupno 120 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (139) od 14 %, a ovaj tjedan ujedno je i osmi uzastopni tjedan sa smanjenjem broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini. Trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 86, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 186.
U protekla 24 sata nije bilo preminulih osoba od COVID-19. Hospitalizirano je 55 covid pacijetana (3 osobe više nego prethodni dan). Pet osoba je na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 565 osoba (16 osoba manje nego prethodni dan).
Stožer CZ Brodsko-posavske županije poziva sve građane koji se žele cijepiti protiv COVID-19 da se jave i predbilježe kod svog obiteljskog liječnika kako bi pravovremeno bili obaviješteni o terminu i mjestu cijepljenja.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 196 uzoraka od kojih je 13 bilo pozitivno. Tri novopozitivne osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Antunovca, Belišća, Bizovca, Đakova, Erduta, Đurđenovca, Ernestinova, Gorjana, Magadenovca i Našica. Na bolničkom se liječenju nalaze 83 osobe oboljele od COVID-19, i to 65 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 10 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 18 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe u dobi od 81 i 87 godina.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 760 osoba. Policijski službenici provjerili su 14 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Obavili su i 146 nadzora ugostiteljskih objekata, a kršenje odluke Stožera civilne zaštite utvrdili su samo u jednom slučaju u Đakovu gdje su zatekli vlasnika i tri gosta.

U posljednja 24 sata, prema izvješću Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, od 71 testirane osobe, kod dvije je utvrđen virus SARS-CoV-2. Novozaraženi su iz Suhopolja i Gradine. Na bolničkom liječenju s područja Virovitičko-podravske županije trenutno je 18 covid pacijenata – 17 je u Općoj bolnici Virovitica, a jedna je na liječenju u KBC-u Osijek. Od početka epidemije s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.419 ljudi. Od posljedica infekcije COVIDOM-19 preminulo je 100 ljudi.

Na posljednjem testiranju iz Požeško-slavonske županije analizirano je 158 uzoraka od kojih su dva bila pozitivna na SARS-CoV-2. U toj je županiji sada aktivno 70 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19). Na bolničkom je liječenju 11 covid pacijenata, dok je 59 zaraženih u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 199 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.