Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvojica mladića u bolnici u Vinkovcima zbog sumnje na koronavirus

03.02.2020.

16:28

Autor: Radio Osijek/HINA

bolnica u Vinkovcima, web HRT

bolnica u Vinkovcima, web HRT

Foto: - / -

Kod dvojice mlađih pacijenata, koji su se nedavno vratili iz Kine, pojavili su se simptomi koji ukazuju na moguću zarazu koronavirusom zbog čega su hospitalizirani u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima, uzeti su im uzorci i poslani u Kliniku za infektivne bolesti u Zagrebu.

Dvojica mladića, u dobi od 23 i 24 godine života, kao simptome imaju blago povišenu temperaturu i respiratorne simptome.
"S obzirom na preporuku Ministarstva zdravstva i sve mjere koje poduzimamo u svezi koronavirusa mi smo ih zaprimili u bolnicu, izuzeli smo sve uzorke i poslali u Kliniku za infektivne bolesti u Zagreb", kazao je ravnatelj vinkovačke bonice Krunoslav Šporčić dodajući kako bi se po kliničkoj slici moglo prije reći da nisu, nego da jesu oboljeli od koronavirusa.
Po Šporčićevim riječima, u vinkovačkoj bolnici su poduzete sve mjere spriječavanja prijenosa koronavirusa.
"Mislim da u ovom trenutku ne postoji nikakva ozbiljna prijetnja javnom zadravstvu", kazao je dodajući kako se nada da će nalazi dvojice mladića biti gotovi do utorka ujutro.
Dvojica mladića dio su skupine od deset radnika s područja Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije, koji su se prije dva dana vratili u Hrvatsku iz kineskog grada Šangaja gdje su radili za jednu hrvatsku građevinsku tvrtku. Dvojica mladića, kod kojih su primjećeni simptomi mogućeg oboljenja od koronavirusa, hospitalizirani su u vinkovačkoj bolnici, dok se ostali nalaze kod svojih kuća pod nadzorom epidemiologa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.