Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvojica mladića u Pačetinu nosili kape s neprimjerenim simbolima

07.01.2022.

12:44

Autor: Hina/HRT Radio Osijek

Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Policijska uprava vukovarsko-srijemska

Foto: Policijska uprava vukovarsko-srijemska / HRT

Vukovarsko-srijemska policija zatekla je u Pačetinu u četvrtak na pravoslavni Badnjak, dvojicu hrvatskih državljana, 23-godišnjaka iz Pačetina i 20-godišnjaka iz Danske, kako na glavi nose kape s istaknutim neprimjerenim simbolima, izvijestila je u petak policija.

Pačetin

Pačetin

Foto: Google Earth / HRT

"Oko 5,30 sati 6. siječnja policijski službenici zatekli su dvojicu hrvatskih državljana, 23-godišnjaka iz Pačetina i 20-godišnjaka iz Danske, prilikom pješačenja Popovićevom ulicom u Pačetinu, noseći pritom na glavi kape s istaknutim neprimjerenim simbolima, čime su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", naveli su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

"Kape su oduzete, a počiniteljima prekršaja uručeni su prekršajni nalozi", dodaju iz policije. Neslužbeno se doznaje da je riječ o tzv. srpskim kokardama, znakovlju koje su nosile srpske dobrovoljačke postrojbe u ratu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.