Hrvatski radio

Radio Osijek

11:32 / 29.01.2020.

Autor: Radio Osijek/TM

Dvojica tukla, prijetila smrću i otela 200 kuna

Dvojica tukla, prijetila smrću i otela 200 kuna

Dvojica tukla, prijetila smrću i otela 200 kuna

Foto: - / -

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku provodi istragu protiv dvojice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom u pokušaju te kaznenog djela protiv imovine razbojništvom, priopćeno je danas na DORH-ovim stranicama.

"Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici (1984. i 1965. godište) 23. siječnja 2020. oko 23 sata u Osijeku, zajedno i po prethodnom dogovoru, u nakani da hrvatskog državljanina (1977.) liše života i oduzmu mu novac i vrijedne stvari koje pronađu, zajednički ga udarali šakama, nogama i drškom sjekire po glavi i tijelu, uzevši mu pritom i 200,00 kuna iz jakne. Kad je oštećenik pokušao pobjeći, osnovano se sumnja da su ga okrivljenici uboli kuhinjskim nožem u leđa i nanijeli mu više teških i lakih tjelesnih ozljeda. Osnovano se sumnja da su ga istovremeno vrijeđali i govorili mu da će ga ubiti i isjeći motornom pilom", stoji u priopćenju.
Okrivljenici su uhićeni i ispitani u državnom odvjetništvu, a sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio im je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.