Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvorana u Tenji bit će gotova do nove školske godine

03.04.2019.

13:16

Autor: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

foto: Iva Fijala

Foto: - / -

Do početka iduće školske godine trebala bi biti završena izgradnja sportske dvorane Osnovne škole Tenja. Gradilište je danas obišao gradonačelnik Ivan Vrkić sa suradnicima i tom su prigodom najavili i nove projekte u Tenji.

Riječ je o trodjelnoj dvorani ukupne površine oko 1.500 četvornih metara, a sama površina dvoranskog parketa je 1.200 četvornih metara. Izgradnja je dvorane pri kraju, slijede završni radovi na uređenju, postavljanje suvremenog dvoranskog parketa i opremanje sportskom opremom. Dvorana će imati i teleskopske tribine za 200 gledatelja, istaknula je pročelnica ureda za graditeljstvo Ljiljana Belajdžić.
Osnovna škola Tenja već ima dvoranu, ali nedovoljnu za potrebe škole i sportskih udruga pa s nestrpljenjem očekuju završetak radova, kaže ravnateljica škole Draženka Šebek. Staru će dvoranu prenamijeniti u nove učionice, veći produženi boravak, a nadaju se i školskoj kuhinji. To će omogućiti jednosmjenski rad škole.
Gradonačelnik Ivan Vrkić uvjerio se da radovi napreduju prema planu i trebali bi biti završeni do početka iduće školske godine, a nakon opremanja dvorana bi trebali biti u funkciji početkom 2020. Projekt je vrijedan više od 20 milijuna kuna. Grad će se potruditi da zemljišta u svom vlasništvu uredi, kao i zapuštene objekte.
Gradski vijećnik Kristijan Šimičić najavio je nove projekte u Mjesnom odboru Tenja. U dvije do tri godine plan je, u suradnji s Gradom Osijekom, urediti sportsko-rekreacijski centar Adica, biciklističku stazu u Tenji, izgraditi dječji vrtić, postaviti javnu led rasvjetu, obnoviti nogostup u Ulici Jure Kaštelana. Želja je da Tenja dobije i svoju tržnicu na kojoj bi proizvode nudili lokalni OPG-i.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.