Hrvatski radio

Radio Osijek

Dvorišna razmjena

10.05.2023.

19:02

Autor: HRT / Radio Osijek

Dvorišna razmjena

Dvorišna razmjena

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Dvorišna razmjena naziv je tradicionalnog humanitarnog projekta koji je održan u dvorištu osnovne škole Grigora Viteza u Osijeku. Za posjetitelje su organizirane zanimljive aktivnosti: kokice, sokovi, igre, tombola, napuhanac, face painting. 

Pokretač je učiteljica Ljiljana Selak koja odlazi u mirovinu, a učiteljica Ivona Tumir nastavlja projekt. Dvorišnu razmjenu nazvali su Djeca djeci koja se odriču igračaka, knjiga, pernica, bilježnica koje doniraju svom razredu koje drugo dijete kupi, a sav zarađeni novac ostaje u školi za financiranje ekskurzija i izleta za sve učenike škole. "Djeca su to s oduševljenjem prihvatila jer su sretna što svoju nekakvu igračku, koju neće iskoristiti, imat će drugo dijete, a donirani novac će pomoći nekome više nego njima," rekla je učiteljica razredne nastave Ivona Tumir. U projekt su uključeni učenici od 1. do 8. razreda i svi djelatnici škole uključujući osoblje i stručne suradnike.

Osnovna škola Grigora Viteza tijekom godine organizira proljetnu i jesensku dvorišnu razmjenu te Adventski sajam na kojeg su najponosniji. Na prošlogodišnjem prvom Adventu u Grigorici, kojeg su svi rado prihvatili, osim pomaganja učenicima prikupljenim novcem pomogli su školi u opremanju. Prošlog Adventa uspjeli su kupiti ormariće za sve učenike škole.


Galerija
Učiteljica Ivona Tumir, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek
Dvorišna razmjena, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekDvorišna razmjena, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekDvorišna razmjena, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekDvorišna razmjena, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekDvorišna razmjena, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio OsijekDvorišna razmjena, Foto: Stjepan Filipović/HRT - Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.