Hrvatski radio

Radio Osijek

Eco City LegOSi na Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Osijek

15.12.2022.

13:12

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Eco City LegOSi u KBC-u

Eco City LegOSi u KBC-u

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Projektom "Eco City LegOSi" osječka tvrtka za komunalno gospodarstvo Unikom provodi kampanju za podizanje svijesti građana o mjerama sprječavanja nastanka otpada. Prigodnim poklonima danas su darivali djecu na Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Osijek.

Eco City LegOSi projekt je kojim se educiraju Osječani o mjerama sprječavanja nastanka otpada. Osječka tvrtka Unikom darivala je djecu na Zavodu za dječju kirurgiju KBC-a Osijek prigodnim darovima: plišanim lutkama iz kampanje, slikovnicama, kalendarima i slatkišima, a slatki i edukativni pokloni do KBC-a Osijek su stigli Eco City LegOSi tramvajem: "Projekt traje mjesec dana, a u ovo smo doba godine odlučili darivati najmlađe one koji i jesu dio ove kampanje. Neki od njih na žalost ne mogu primiti poklone vani pa smo im donijeli u bolnicu. Našim Eco City LegOSima, znači Mirkom Papirkom, Teglicom Vericom, Jankom Organkom, Tetkom Plastikom i Zdenom Metalcem želimo upravo naglasiti i potaknuti najmlađe od predškolske i vrtićke dobi da počnu selektirati otpad i čine naš grad čišćim i ljepšim i da ostanemo prvi u odvajanju otpada", rekao je direktor Unikoma Igor Pandžić i dodao kako je vrijednost projekta gotovo 500.000 kuna od čega Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira s 40%.


U ime djece na Zavodu za dječju kirurgiju osječkog KBC-a zahvalili su na poklonima: "Ja bih zahvalio još jednom na ovoj hvalevrijednoj akciji. Nadam se da će naše male pacijente kojih je trenutno šestero na našem Zavodu obradovati i da će im boravak biti malo sretniji i da će im brže proći", rekao je doktor Krešimir Ivković i izrazio nadu da će predstojeće blagdane djeca s odjela dočekati u svojim domovima.

Igor Pandžić i Krešimir Ivković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.