Hrvatski radio

Radio Osijek

Eco City Legosi stigli i u Potočnicu

25.05.2023.

13:54

Autor: HRT Radio Osijek

Eco city Legosi

Eco city Legosi

Foto: Vlatko Franjin / HRT Radio Osijek

Osječki Unikom u posljednjih godinu dana po vrtićama i školama provodi edukativni projekt Eco city Legosi, a tijekom prijepodneva plišani junaci posjetili su mališane u dječjem vrtiću Potočnica.

Projekt je ovo koji obuhvaća niz edukativnih i informativnih aktivnosti za najmlađe, a mališanima su ga igrokazom približile studentice Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti koje su ih upoznale sa Zdenom Metalac, Jankom Organkom, Tetom Plastikom, Teglicom Vericom i Mirkom Papirkom. Vrtićarci su tako na zabavan način mogli više naučiti o važnosti odvajanja otpada i zaštiti prirode, no, kako smo i sami uvidjeli, teme su ovo s kojom već prilično dobro barataju. Inače, kampanja se provodi već godinu dana, a dosad su Legosi obišli većinu osječkih vrtića i škola. Kako kaže direktor Unikoma Igor Pandžić svrha je na zabavan i interaktivan način upoznati one najmlađe sugrađane s važnošću odvojenog sakupljanja otpada na mjestu njegova nastanka, pravilnog postupanja s otpadom, ali i o njegovoj vrijednosti kao sirovine, a sve u svrhu smanjenja količine otpada na odlagalištu.


Više o ovom zanimljivom projektu, ali i o tome kako naši najmlađi sugrađani čuvaju okoliš poslušajte u tonskom zapisu:


Direktor Unikoma Igor Pandžić i vrtićarci iz DV Potočnica

Galerija
Eco city Legosi, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek
Eco city Legosi, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio OsijekEco city Legosi, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio OsijekEco city Legosi, Foto: Vlatko Franjin/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.