Hrvatski radio

Radio Osijek

Eco City LegOSI u Centru „Ivan Štark”

30.03.2023.

16:06

Autor: Željka Bačić

Eco City LegOSI  u Centru „Ivan Štark”

Eco City LegOSI u Centru „Ivan Štark”

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Unikomova edukativna akcija Eco City LegOSI stigla je i do Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” u Osijeku, čiji su polaznici na zabavan način učili o važnosti odvojenog sakupljanja otpada. 

Bila je to 17. od 20 predviđenih osječkih škola u kojima djeca na prihvatljiv način uče o odvajanju otpada u kućanstvu. Pred sam kraj kampanje rezultati su zadovoljavajući jer se navike stječu od malih nogu. Upravo zato komunalna tvrtka Unikom d.o.o. i Grad Osijek kontinuirano provode različite edukativno-informativne aktivnosti o gospodarenju otpadom, koje su značajno pridonijele da Osijek, kao prvi od velikih gradova u Hrvatskoj, dostigne stopu od 51,9 posto sakupljenog odvojenog otpada.

Polaznicima Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark” projekt su pjesmom i igrokazom približile studentice Fakulteta za odgoje i obrazovne znanosti. Reakcije su bile izvrsne, što je dokaz da svaka aktivnost pomaže u sudjelovanju i stjecanju novih navika i znanja.

Zadovoljstvo ovakvim radionicama izrazila je ravnateljica Maja Radoš Bučma podsjetivši kako je Centar od 2016. godine eko-škola, s dva puta obnovljenim statusom. Sve to znači, dodala je, da svakodnevno rade na stvaranju svojih velikih ekoloških priča.

Galerija
Eco City LegOSI  u Centru „Ivan Štark”, Foto: Željka Bačić/Radio Osijek
Centar „Ivan Štark”, Foto: Željka Bačić/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.