Hrvatski radio

Radio Osijek

EcoCortec iz Beloga Manastira povećava proizvodne kapacitete

12.10.2018.

14:59

Autor: Radio Osijek / KI

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

Tvornica EcoCortec iz Beloga Manastira danas je u rad pustila novi stroj koji izrađuje najsuvremenija ekološka pakiranja koja štite od korozije čime će se povećati kapaciteti tvornice i omogućiti nova radna mjesta.

Tvornica EcoCortec iz Beloga Manastira, vlasnika Borisa Mikšića svojim proizvodima već snabdijeva brojne velike svjetske proizvođače. Radom je počela prije 12 godina, a dio Cortec europske grupacije. Tvrtka trenutačno zapošljava 40 ljudi i jedan je od najuspješnijih europskih proizvođača ekoloških materijala za pakiranje koji štite od korozije - pojašnjava direktorica Dijana Zrinski: "To je takozvano 'smart' pakiranje budući da nisu potrebna nikakva ulja ili maziva kao bi se pakirana roba zaštitila od korozije. Time je pakiranje ekološki puno prihvatljivije, a osim toga svu ambalažu koju proizvedemo prikupljamo, radimo reciklažu i u proizvodni poghon vraćamo", kazala je Zrinski.

Tvornica će svojim novim proizvodom snabdijevati najveće automobilske proizvođače poput Volva i Renaulta, čime će se pridružiti popisu dosadašnjih partnera poput Simensa i IBM-a - istaknuo je vlasnik EcoCOrteca Boris Mikšić te dodao kako je iznimno ponosan na činjenicu da trvtku u dosadašnjih 12 godina rada nije napustio niti jedan djelatnik: "Nitko se odavde nije odselio niti u Irsku niti u Austriju niti Njemačku. Svi su ovdje zadovoljni, a iznimno je važno i što u 12 godina nismo imali niti jednu nesreću na radu", pohvalio se Mikšić, a činjenice potvrdio Ivan Savić, jedan od trenutačno zaposlenih 40 radnika: "Ja sam jako zadovoljan, ovdje sam više nego zadovoljan, a sitacija je obiteljska. Plaća je više nego dobra."

Investicija u novi pogon EcoCorteca s novim ekstruderom plastične folije ukupne je vrijednosti 28 milijuna kuna, a 35 posto financirano je sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj. Nakon što, početkom iduće godine, novi pogon proradi punim kapacitetom, tvrtka bi trebala zaposliti 10 novih radnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.