Hrvatski radio

Radio Osijek

Edukacija o pripremi EU projekata

19.09.2022.

12:11

Autor: Radio Osijek

Edukacija o pripremi EU projekata

Edukacija o pripremi EU projekata

Foto: HRT / Radio Osijek

„Osnove pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova” tema je trodnevne edukacije koja se prvi put održava u organizaciji Savjeta mladih Osječko-baranjske županije.

Organizirali su je u suradnji sa Županijskom razvojnom agencijom u čijem se osječkom sjedištu predavanja i održavaju.

Cilj je edukacije mladima omogućiti da steknu znanje o sustavu funkcioniranja EU fondova, izvorima financiranja i pripremi kvalitetnih projektnih prijedloga korištenjem alata za upravljanje projektnim ciklusom.

Edukaciju polaze mladi iz svih pet slavonskih županija u dobi do 35 godina. „Interes je velik i morali smo ograničiti broj prijava zbog veličine prostora, a imamo i polaznicu iz Subotice. Edukacija je podijeljena u tri modula, s različitim predavačima, stručnjacima Županijske razvojne agencije. Polaznici će dobiti potvrdu o sudjelovanju, a tri najbolja odlučili smo nagraditi putovanjem u Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu na tri dana kako bi se upoznali s funkcioniranjem EU institucija”, rekao predsjednik Županijskoga savjeta mladih Domagoj Ćorić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.