Hrvatski radio

Radio Osijek

Edukacija za nezaposlene žene

23.02.2021.

12:49

Autor: Radio Osijek

foto facebook DKolektiv - Volonterski centar Osijek

foto facebook DKolektiv - Volonterski centar Osijek

Foto: - / -

Organizacija za društveni razvoj DKolektiv - Volonterski centar Osijek provodi projekte namijenjene nezaposlenim osobama, ponajprije ženama, a usmjereni su na razvoj socijalnih vještina .

Kroz Program podrške nezaposlenim osobama, Organizacija za društveni razvoj "DKolektiv" trenutačno provodi 2 projekta koji se sufinanciraju iz Europskog socijalnog fonda. Namijenjeni su nezaposlenim ženama koje žele dobiti nove informacije, znanja i vještine potrebne za bolje snalaženje na tržištu rada, a usmjeren je na razvoj socijalnih vještina.

Zašto su se usmjerili ponajprije na rad sa ženama u programu Radio Osijeka pojasnila je voditeljica programa iz Organizacije za društveni razvoj "D-Kolektiv" Nikoleta Poljak: "Premda nam je društvo jako napredovalo, čini se da još uvijek postoji neravnopravan odnos prema ženama u svim područjima života. Ono što smo mi prepoznali kroz sve ove godine rada je da upravo ženama nedostaje ta dodatna podrška kako bi se aktivirali u svojim zajednicama. U tom smo kontekstu, osim radionica socijalnih vještina, ponudili i grupe podrške gdje mogu dobiti prostor za razgovor s drugim ženama koje se suočavaju sa sličnim problemima. Također smo otvoreni i za individualnu podršku nezaposlenima gdje im pomažemo da razviju neke svoje osobne planove kako se vratiti tržištu rada. Uključujemo ih i u volontiranje jer se ono pokazalo kao jedan od boljih načina na koji se čovjek ponovno kože osjećati korisnim i da vrati vjeru u sebe", istaknula je Nikoleta Poljak i pozvala nezaposlene žene da prate njihov rad i uključe se u buduće radionice kako bi naučile s drugima jasno komunicirati i predstaviti vlastite sposobnosti te kako ono u čemu ste dobri prezentirati poslodavcima te kako prepoznati diskriminaciju na razgovoru za posao.

Osim podrške ženama, Nikoleta Poljak je od budućih projekata, koji će se provoditi do kraja godine. Izdvojila je radionice socijalnih vještina, individualne podrške i uključivanja u volontiranje, a koji će se organizirati i za druge nezaposlene osobe, a bit će namijenjene ponajprije mladima. 

Javljanje "Leteće ekipe"

foto facebook DKolektiv - Volonterski centar Osijek

foto facebook DKolektiv - Volonterski centar Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.