Hrvatski radio

Radio Osijek

EIT Food Big Brand Bootcamp!

16.05.2023.

15:10

Autor: Krunoslav Inhof

EIT Food

EIT Food

Foto: Facebook / Tera Tehnopolis

Osječka tvrtka Tera Tehnopolis od 2018. godine je glavno čvorište za provedbu "EIT Food" aktivnosti na području Republike Hrvatske te i ove godine organizira EIT Food Big Brand Bootcamp!

Galerija
EIT Food, Foto: Facebook/Tera Tehnopolis
EIT Food, Foto: Facebook/Tera Tehnopolis

Tijekom dvodnevne radionice mentori različitih znanja i vještina pomažu sudionicima razriješiti širok spektar problema s ciljem stjecanja poduzetničkih vještina potrebnih za zapošljavanje. Ove će se godine održati dvije radionice namijenjene ponajprije onima čije su ideje povezane s poljoprivredno-prehrambenim sektorom. Prva dvodnevna radionica održava se ovoga tjedna, a druga je krajem svibnja. Kako napominje voditeljica međunarodnih projekata i stručna suradnica Tere Tehnopolis Ivona Šagodić ovo je izdanje namijenjeno studentima, Start Up tvrtkama, OPG-ima i svima kojima je potreban poticaj za izlazak na tržište: "Od 2018. godine svake godine organiziramo ovo događanje, a ovogodišnje je isključivo online jer imamo zainteresiranih iz cijele Republike Hrvatske. Neke od tema o kojima će se govoriti ovoga tjedna su: razvoj inovativnih proizvoda i usluga, generiranje ideja, faze procesa generiranja ideja, tehnike za generiranje ideja, primjena generiranih ideja, analiza i razumijevanje potrošača, segmentacija tržišta, razrada poslovnih modela, komunikacijske i prodajne strategije, marketing plan, razvoj poslovne prezentacije. Drugo ovogodišnje izdanje za teme će imati: koji se oblici poduzeća mogu osnovati, mogućnosti i načini financiranja, programi financiranja, otvoreni natječaji", rekla je Šagodić i dodala kako nakon dvodnevne radionice svi sudionici dobiju certifikate koji će im pomoći pri pronalasku novog radnog mjesta: "Svi sudionici ovog događaja primaju certifikat za stjecanje poduzetničkih vještina potrebnih za samozapošljavanje te potporu u realizaciji ideja u stvarne poduzetničke pothvate. Na tržištu je konkurencija zaista velika i svaki certifikat je dobrodošao u pronalaženju posla kada se jednog dana nađete na tržištu radne snage."


Detalje možete doznati na internetskim stranicama Tere Tehnopolis, te se prijaviti na Oline radionice.

Ivona Šagodić - Tera Tehnopolis "EIT Food"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.