Hrvatski radio

Radio Osijek

Eko predstava „Pero i Vlatko- junaci prirode” i Sretno dvorište u Dokkici

29.07.2020.

12:37

Autor: Radio Osijek/Dokkica

foto: fb Dokkica

foto: fb Dokkica

Foto: - / -

Dječji kreativni centar "DOKKICA" u petak, 31. srpnja u 19 sati poziva djecu i roditelje, suradnike, volontere i prijatelje na predstavljanje novog Sretnog dvorišta Dokkice uz premijeru dječje eko predstave "Pero i Vlatko - junaci prirode“ .

Inicijativa za stvaranje predstave kao i tekst predstave rezultat je suradnje i kreativnog klika Ane Škaro, dramske pedagoginje i stručne suradnice Dokkice i Ines Novak, predsjednice Dokkice, a sama predstava rezultat timskog rada studenata Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku Nine Vidan, Filipa Severa, Nikole Radoša, Kristine Tokić i glazbenika te glazbenog edukatora, voditelja glazbenih radionica u Dokkici, Marijana Jovičića koji potpisuje glazbu. Ekipi se pridružila i Ana Marguš koja je pomogla u izradi rekvizita, a predstava će premijerno biti izvedena na otvorenom - u Sretnom dvorištu Dokkice.

Zahvaljujući projektu "Učenje u zajednici" financiranog sredstvima Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje u dvorištu Dokkice predstavit će se i kućica-učionica na otvorenom koja će poslužiti za provedbu radionica na svježem zraku. "Pero i Vlatko - junaci prirode", prva je dječja predstava u produkciji Dokkice, a govori o zaštiti okoliša, recikliranju, štednji resursa, održivom načinu života. Ulaz u Sretno dvorište, na dobro poznatoj adresi Otokara Keršovanija 4, je slobodan!

U posjeti Dokkici uoči događaja bila je i naša „Leteća ekipa”

Javljanje Dokkica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.