Hrvatski radio

Radio Osijek

Eko škola A. Šenoe: " Budimo zajedno čuvari hrvatske tradicijske kulture"

11.05.2018.

08:54

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

fotografije Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Osnovna škola Augusta Šenoe već se 15 godina ponosi nazivom "eko škola". Danas obilježavaju projektni dan eko škole, a program su prigodno naslovili "Europska godina kulturne baštine - budimo zajedno čuvari hrvatske tradicijske kulture".

U programu Radio Osijeka gosti su bili školska i regionalna koordinatorica eko programa Biljana Pavić i ravnatelj škole Krešimir Ćosić. Profesorica Pavić pojasnila je što rade eko škole te predstavila današnji program koji je organiziran u radionicama. Učenici će se baviti kulturnom tradicijskom baštinom, organizirani su posjeti selima i ustanovama u kojima se čuva baština, a posebno će se baviti gorjanskim ljeljama.

Ravnatelj Ćosić govorio je o povijesti škole stare pola stoljeća kroz koju je prošlo 25 tisuća učenika. Rekao je da je svakako potrebna temeljita obnova objekta, kao i prilagodba vremenima u kojima će biti manje učenika ali viši standardi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.