Hrvatski radio

Radio Osijek

Ekoturistički festival Panona fest

23.09.2016.

14:27

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dvodnevni ekoturistički festival „Panona fest“ počeo je danas Regionalnim forumom ruralnog razvoja u baranjskome mjestu Lug, a skup se poslijepodne nastavlja u Dalju. Sutra je na rasporedu Panona reli čiji će se sudionici biciklima, pješice i čamcima zaputiti do Erduta.

„Regionalni forum Panona festa bavi se temom održive ekonomije koja može i treba stvarati  radna mjesta u ruralnim sredinama, posebice za mlade“,   kaže uime organizatora predsjednica osječke udruge „Slap“ Sonja Vuković. Uz naše udruge i predstavnike lokalne vlasti, na Forumu sudjeluju partneri na projektu iz Srbije, BiH i Makedonije.

A dok se danas raspravlja o održivoj ekonomiji, na Panona reliju sudionici i brojni drugi zaljubljenici u prirodu otkrivat će sutra dragulje slavonske turističke ponude i to ploveći čamcima od Osijeka preko Aljmaša do Dalja i Erduta, druga skupina pješačit će kroz surduke, polja i skrivene kutke uz Dunav, a treća će do Eruduta biciklirajući . Reli će trajati od 10 do 16 sati, a organizatori pozivaju zainteresirane da im se pridruže u aktivnom bijegu u prirodu, iako napominju da mjesta u čamcima više nema.

Panona fest završit će u Erdutu gdje će se sutra od 18 sati održavati Panona arts and crafts program, odnosno kolonija udruge Slama, plesna predstava i kreativne radionice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.