Hrvatski radio

Radio Osijek

Eksplozija ispred zgrade u Vinkovcima

20.06.2019.

15:18

Autor: Željka Bačić

Eksplozija ispred zgrade u Vinkovcima

Eksplozija ispred zgrade u Vinkovcima

Foto: - / -

Oko ponoći je eksplodirala za sada nepoznata naprava na terasi stana u Strossmayerovoj ulici u naselju Lapovci u Vinkovcima. Eksplozija se dogodila na visokom prizemlju stambene zgrade na kućnom broju 12, razbijena su stakla, oštećeni automobili.

Prema izvješću PU vukovarsko-srijemske eksplozija se dogodila na pročelju stambene zgrade, pri čemu je od njezine od siline oštećeno više vozila, kao i samo pročelje zgrade. Srećom, nitko nije smrtno stradao, jedna osoba je lakše ozlijeđena. Eksplozija se dogodila na visokom prizemlju stambene zgrade  na terasi stana u kojem živi žena sa svojim 7-godišnjim djetetom. Kako se doznaje  od susjeda, njih su dvije u trenutku eksplozije bile u stražnjem dijelu stana, čime su izbjegli teže posljedice ovog  napada. U koordinaciji s Državnim odvjetništvom obavlja se očevid i kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja. Vinkovačka policija očevid je započela ujutro. Odmah nakon eksplozije, R.K. i njenu kći odveli su u policiju. Policijskom trakom ograđeno je mjesto događaja. Obavljali su razgovore sa svim ljudima koji su u tom trenutku eksplozije bili budni, bili na svojim balkonima, na ulici, nešto vidjeli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.