Hrvatski radio

Radio Osijek

Elektromodul (ipak) ne kreće u naplatu parkiranja

31.03.2020.

14:56

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Nakon što je jučer iz Grada Osijeka stiglo priopćenje u kojem se navodi da nisu uspjeli postignuti dogovor s koncesionarom te da Elektromodul od 1. travnja ponovno kreće u naplatu parkiranja, iz te je tvrtke nešto iza podneva priopćeno kako su uvažili preporuku gradskog Stožera civilne zaštite.

Drugim riječima, parkiranje se do 23. travnja na području Osijeka neće naplaćivati.
Podsjetimo, Grad Osijek jučer je poslao priopćenje u kojem se navodi da nisu uspjeli postignuti dogovor s koncesionarom te da Elektromodul, unatoč preporuci gradskog Stožera civilne zaštite da parkiranje na području grada na mjesec dana bude besplatno, od 1. travnja ponovno kreće u naplatu parkiranja. U međuvremenu nam se javljaju slušatelji korisnici povlaštene parkirališne karte, jer stanuju u području naplate, koji su od Elektromodula jučer dobili SMS sljedećeg sadržaja: "Postovani, PPK za Vase vozilo OS.... je istekla. Istekom PPK duzni ste vrsiti placanje parkiranja po redovitim uvjetima." Danas su htjeli kupiti mjesečnu kartu, ali na vratima Elektromodula, kao i na njihovim mrežnim stranicama, stoji: "sukladno Odluci Stožera Civilne zaštite Grada Osijeka, od dana 23.03.2020. godine obustavlja se naplata parkiranja u gradu Osijeku na 30 dana" te da blagajna u tom razdoblju neće raditi.
Naši su reporteri pokušali stupiti u kontakt s nekim iz te koncesionarske tvrtke, ali bezuspješno.
Elektromodul se javnosti obratio priopćenjem
 koje prenosimo u cijelosti:
"Elektromodul d.o.o. , kao koncesionar naplate parkinga u Gradu Osijeku, ovime izvješćuje javnost da je Uprava tvrtke, uvažavajući Odluku Stožera civilne zaštite Grada Osijeka, donijela odluku o obustavi naplate parkinga na rok od 30 dana od donošenja navedene Odluke.
Na taj način pridružujemo se svima onima koji u ovim vrlo složenim okolnostima za sve naše građane pokazuju solidarnost i daju svoj doprinos.
Posebno naglašavamo da ćemo zadržati u radnom odnosu svih 53 zaposlenika koji rade na tim poslovima, bez obzira na činjenicu što mjesec dana nećemo ostvarivati nikakve prihode.
Elektromodul d.o.o. će i nadalje poštivati sve odluke Stožera civilne zaštite Grada Osijeka i sukladno njima prilagoditi svoje poslovanje", stoji u priopćenju koje potpisuje direktorica tvrtke 
Ana Kocelj.
Ubrzo je stiglo i priopćenje iz Grada Osijeka u kojem pozdravljaju odluku Elektromodula kojom uvažavaju preporuku Stožera civilne zaštite: "
Posebno nas raduje što i Elektromodul ovim činom iskazuje razumijevanje i solidarnost sa svima koji rade u korist olakšavanja trenutne situacije, a posebice što iskazuju snagu i odlučnost da u radnom odnosu zadrže sve zaposlenike koji rade na poslovima naplate parkiranja, njih pedeset i troje", stoji u priopćenju u kojem se napominje da će Grad Osijek, sukladno Odluci o preporuci obustave naplate parkiranja, osloboditi Elektromodul od uplate za koncesijsku naknadu u razmjeru s trajanjem navedenog razdoblja.Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.