Hrvatski radio

Radio Osijek

Elektromodul ne prihvaća preporuku - od 1.4. ponovno naplata parkirališta

30.03.2020.

16:07

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Iako je Stožer civilne zaštite grada Osijeka prije tjedan dana izdao preporuku koncesionaru da se parkiranje na području grada ne naplaćuje do 23. travnja, Elektromodul je obavijestio gradsku upravu da od 1. travnja ponovno kreće s redovitom naplatom.

U priopćenju iz gradske uprave se podsjeća da je zbog izvanredne situacije uzrokovane koronavirusom javni gradski prijevoz dostupan samo djelatnicima nužnih djelatnosti uz predočenje potvrda poslodavaca ili službene iskaznice sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te je zbog toga gradski stožer civilne zaštite 23. ožujka donio Odluku kojom tvrtki Elektromodul, kao koncesionaru, daje preporuku da ne naplaćuje parkiranje u trajanju 30 dana. "Ova je preporuka izdana je kako bi se ostalim građanima omogućio jednostavniji odlazak na posao, po namirnice ili lijekove jer i dalje rade na svojim radnim mjestima, iako nisu proglašeni nužnom djelatnošću.
U današnjim razgovorima koncesionara (Elektromodul) i davatelja koncesije (Grad Osijek) nije postignut sporazum jer koncesionar nije prihvatio preporuku Stožera civilne zaštite, te je davatelja koncesije obavijestio da od 1. travnja nastavlja s redovitom naplatom parkiranja", stoji u priopćenju.
Raskid ugovora s koncesionarom zbog takvog postupka, tvrde iz grada, u ovome trenutku bio bi financijski izrazito nepovoljan za Grad Osijek: "Koncesionar sukladno Ugovoru o koncesiji ima pravo odbiti preporuku jer u Ugovoru nisu izričito definirane obaveze postupanja u nepogodama poput ove, čije posljedice sada nastojimo ublažiti. Jednostrano istupanje iz Ugovora, radi neprihvaćanja preporuke od strane Elektromodula, ipak nije opcija za Grad Osijek jer bi prouzročilo financijsku odštetu koncesionaru u iznosu 6,5 milijuna kuna. U situaciji kada svu snagu usmjeravamo u iznalaženje sredstava za pomoć poduzetnicima i svim ostalima u potrebi, to doista nije prihvatljivo rješenje", objašnjavaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.