Hrvatski radio

Radio Osijek

Energetska obnova Doma zdravlja Retfala

02.05.2016.

12:47

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osječko-baranjska županija i Dom zdravlja Osijek potpisali su Ugovor o financiranju energetske obnove Doma zdravlja u Retfali .

Sredstva od gotovo milijun kuna su dijelom povučena iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dio je osigurala Županija, a dio sam Dom zdravlja Osijek. Od 2010.godine Županija Osječko-baranjska iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost povukla je 51,5 milijuna kuna. Sredstva su iskorištena za energetsku obnovu različitih zdravstvenih objekata. Nakon obnove zdravstvenih stanica u Dalju i Ernestinovu, nastavljaju se projekti obnove zdravstenih stanica u Erdutu, Đakovu, Donjem MIholjcu te u Osijeku. Radovi na obnovi ovojnice zgrade, krovišta te ugradnji nove stolarije trebali bi biti gotovi najesen, najkasnije u listopadu, odnosno do početka nove sezone grijanja. Sve ovo skupa, pridonijet će humanizaciji prostora, smanjenju režija ali i očuvanju okoliša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.