Hrvatski radio

Radio Osijek

Energetska učinkovitost u zgradarstvu

09.11.2012.

15:57

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je održan stručni skup o provedbi ciljeva energetske učinkovitosti u graditeljstvu na kojem je o stanju postojećih javnih i privatnih zgrada govorila pomoćnica Ministra prostornog uređenja i graditeljstva, Ana Pavičić Kaselj.


Skup je organizirala Hrvatska obrtnička komora – Obrtnička komora Osijek, a bilo je - među ostalim – riječi  o obvezama prema zakonskoj regulativi, raspoloživim potporama te najčešćim greškama u primjeni energetski učinkovitih tehnologija na zgradama.
Predstavljena je i inicijativa za podizanje razine znanja radnika u graditeljstvu vezano za provedbu ciljeva energetske učinkovitosti.
Pomoćnica Ministra prostornog uređenja i graditeljstva Ana Pavičić Kaselj predstavila je i aktivnosti Ministarstva na provedbi ciljeva energetske učinkovitosti, a nove je natječaje najavila Jasmina Smokivna iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.