Hrvatski radio

Radio Osijek

Epic Brozo šalje udžbenike u Nuštar

19.07.2018.

12:10

Autor: Željko Kovačević

Marcelo Brozović i srebrni Vatreni u pozi Epic Brozo

Marcelo Brozović i srebrni Vatreni u pozi Epic Brozo

Foto: - / -

Hrvatski nogometni reprezentativac Marcelo Brozović - Epic Brozo, kako ga zovu talijanski novinari, zbog karakteristične poze nakon postizanja gola, odlučio je donirati sredstva za udžbenike sve djece na području općine Nuštar.

Općina Nuštar, zadnja crta obrane Vinkovaca u Domovinskom ratu osim istoimenog naselja obuhvaća i mjesta Cerić i Marinci. Brozović poznaje puno branitelja iz Cerića pa je prvotno tamo odlučio uputiti donaciju...

"No onda smo mu objsnili da je još gora situacija u Marincima, gdje je prije bilo 1100 ljudi, a sada ih ima možda 300 sa samo 22 učenika, tako da će gospdin Brozović donirati udžbenike za svu djecu s područja naše općine" – rekao je u načelnik općine Nuštar Hrvoje Drinovac. U tom se kraju, na istoku Slavonije živi od poljoprivrede, a svaka je pomoć itekako dobrodošla.

"Bilo bi lijepo kada bi svi kao Brozović i Rebić pomogli svom kraju što nekako vjerujemo i da će se dogoditi. Vjesti brzo putuju. Nakon objave na službenim stranicama općine više portala je prenijelo vijest, a broj pregleda na našoj facebook stranici jutros je prešao brojku od nekoliko tisuća" – kaže načelnik Nuštra Drinovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.