Hrvatski radio

Radio Osijek

Epic Rides stiže u Ilok

17.05.2022.

11:33

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

Epic Rides dolazi u najistočniji hrvatski grad

Epic Rides dolazi u najistočniji hrvatski grad

Foto: TZ VSŽ / TZ VSŽ

Sjajno organizirana serija biciklističkih događanja Epic Rides u subotu stiže u srijemsku bike friendly prijestolnicu.  Ilok je domaćin druženja na kojemu se očekuje više od stotinu ljubitelja pedaliranja. Makadamski i šumski putevi, nepregledni vinogradi Fruške gore, obala Dunava!  Ako vam je bicikl omiljeno prijevozno sredstvo, način rekreacije i punjenja baterija imamo super prijedlog. Save the date 21. svibnja!

„Slikovite staze bez tehnički zahtjevnih dijelova prilika su da se u nešto opuštenijem biciklističkom izdanju, ali uz svu potrebnu biciklističku podršku, otkriju i upoznaju ljepote Iloka i Srijema. Oni željni što ležernijeg bicikliranja ili u nešto slabijoj kondiciji uvijek mogu iznajmiti e-bike našeg partnera Husqvarne“, poručuju iz Adria Bikea, organizatora ovog rekreativnog događaja koji je do sada prošao stazama Samoborskog gorja, Gorskog kotara, otoka Krka, Skradina i Nacionalnog parka Krka.

Svi sudionici dobiti će Gpx file staze, a na raspolaganju su i biciklistički vodiči. Tijekom događanja na stazi će biti podrška vozila koja će u svakom trenutku uskočiti u pomoć ako nekome zatreba. Na polovici staze bit će organizirana feed zona. Na startu i cilju prostor je za druženje i opuštanje, a svatko će dobiti startni paket u koji je uključen snack obrok, bidon za piće, tablica s brojem i imenom, kava, pivo, sok i naravno, nezaobilazna rakija u duhu srijemskog običaja.

Epic Rides

Epic Rides

Foto: TZ VSŽ / TZ grad Ilok

„Start i cilj su u staroj iločkoj povijesnoj jezgri, kreće se u 10.30, ukupna dužina Epic Rides rute je četrdesetak kilometara, no nije nužno da se sve odvozi. Biciklisti sami biraju hoće li odvoziti čitavu rutu, a u svakom trenutku se mogu odvojiti i ponovo priključiti. Feed zona na prekrasnom ladanjskom imanju i najpoznatijem vinorodnom položaju Principovac s kojeg puca pogled na Ilok. Iznimno mi je drago što smo jedna od rijetkih odabranih destinacija za ovu specifičnu biciklističku priču. Osim što je riječ o atraktivnom događaju, još je važnije da je Srijem dobio novu Epic Rides rutu koja se može odvoziti kad god zaželite, a odlično se nadovezuje na postojeće rute“, kaže Ivica Miličević, direktor TZ grada Iloka, koja je suorganizator i pokrovitelj iločkog Epic Ridesa.

Za ovo uživanje u srijemskoj idili na pedalama potrebno je izdvojiti 190 kuna. Savršena prilika da otkrijete Ilok iz nove perspektive, napravite nešto dobro za svoje zdravlje i steknete nova poznanstva. Ne razmišljajte, prijavite se i otputujte na vikend za pamćenje.

„Veliki dio Srijema i Slavonije možete otkriti na biciklu, imamo stotine kilometara biciklističkih ruta, južno i sjeveroistočno područje Vukovarsko-srijemske županije povezano je rutom Srijem koja se nadovezuje na EuroVelo 6, poznatu Dunavsku rutu“ ističe direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak.

Srijem je pravi mali raj za bicikliste.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.