Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemija se ne zaustavlja

23.01.2022.

10:49

Autor: HRT Radio Osijek

Osijek

Osijek

Foto: Samir Kurtagić / HRT Radio Osijek

U Osječko-baranjskoj županiji 413 novih slučajeva zaraze, u Vukovarsko-srijemskoj dvjesto. 

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji obrađena su 742 uzorka, a pozitivnih je bilo 413. Ponovo je postotak pozitivnih testiranja iznad 55%. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka -257, Našica -26, Đakova -16, Belišća -13, Valpova -12, Belog Manastira -11 i Donjeg Miholjca- 4 te općina Čepin -35, Darda -9, Antunovac -4, Drenje, Kneževi Vinogradi i Viškovci po 3, Bizovac, Podgorač, Ernestinovo, Vladislavci, Petrijevci i Vuka po 2, Bilje, Feričanci, Marijanci, Punitovci i Gorjani po 1. 

Hospitalizirane su 92 osobe, a deset ih je od toga u Respiracijskom centru. Jedna je osoba u dobi od 77 godina  preminula. U samoizolaciji su 1723 osobe .

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 200 je novopozitivnih, a jedna je oboljela osoba umrla, izvijestio je danas Županijski stožer Civilne zaštite. Trenutačno je 59 osoba hospitalizirano, a u samoizolaciji je 2149 osoba. Među novooboljelima najveći broj dolazi iz Vinkovaca, njih 95, 17 je iz Županje, po devet iz Otoka i Vukovara, po sedam iz Cerne i Nuštra, šest iz Ivankova, a pet iz Rokovaca. Po četiri novozaražene osobe su iz Mirkovaca i Šiškovaca, po tri iz Cerića, Novih Jankovaca i Privlake, po dvoje iz Đeletovaca, Gradišta, Posavskih Podgajaca, Vođinaca i Rajevog Sela, te po jedna osoba iz Andrijaševaca, Antina, Babine Grede, Bošnjaka, Bršadina, Čakovaca, Donjeg Novog Sela, Gaboša, Ilače, Jarmine, Komletinaca, Markušice, Mlake Antinske, Račinovaca, Srijemskih Laza, Starih Jankovaca, Štitara i Tovarnika.

Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji oboljelo je 24848 osoba, od kojih su 23204 osobe izliječene, a umrlo je 400 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.