Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološka situacija i dalje stabilna

26.05.2020.

12:10

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: HRT/Radio Osijek/Igor Toman

Foto: - / -

Pozitivne vijesti stižu iz županijskih stožera civilne zaštite s istoka Hrvatske - sve testirane osobe u protekla 24 sata bile su negativne na koronavirus .

"Već 24 dana zaredom, nemamo novozaraženih", priopćili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata 18 osoba testirano je na koronavirus i njihovi brisevi bili su negativni. Ukupan broj do sada testiranih je 1.143. Na prostoru te županije od početka pandemije evidentirano je devet osoba zaraženih koronavirusom. Šestero se oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan je muškarac preminuo od posljedica COVID-a19. 
"Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus na području Osječko-baranjske županije. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek testirano je 148 uzoraka, a u Zavodu za javno zdravstvo 16 i ni jedan nije bio pozitivan", stoji u današnjem priopćenju Županijskog stožera civilne zaštite. Jedna je osoba hospitalizirana, 10 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, a izliječenih je s današnjim danom 114. 
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u samoizolaciji su tri osobe, četiri manje nego jučer.
U posljednja 24 sata nema novozaraženih osoba ni u Vukovarsko-srijemskoj županiji, te je tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od kojih je 40 izliječenih. U protekla 24 sata testirano je 45 osoba. Do sada je na području su županije obavljena 2143 testiranja. U samoizolaciji se nalaze 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja zaprimile su 37 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.
Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupan broj oboljelih na tom području je 41, ozdravilo je 16 osoba, jedna osoba je preminula. COVID-19 trenutno je aktivan kod 24 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.