Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološka situacija zadovoljavajuća

06.07.2021.

14:52

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija (Foto: OLJK/Marin Franov)

Ilustracija (Foto: OLJK/Marin Franov)

Foto: - / -

Sedam novih slučajeva u tri slavonske županije, dvije bez novozaraženih, preminulih nema - sažetak je izvješća županijskih stožera civilne zaštite za protekla 24 sata. Iz osječko-baranjskog stožera poručuju "situacija je zadovoljavajuća, no odgovorno ponašanje je i dalje nužno."

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 184 osobe, od kojih su 3 bile pozitivne na SARS-CoV-2. Dvoje novozaraženih je iz Vinkovaca, a jedna osoba je iz Mirkovaca. Preminulih osoba nema, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. U toj su županiji aktivna 92 slučaja zaraze, šest osoba je hospitalizirano zbog covida-19. U samoizolaciji su 224 osobe.  

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađena su 132 uzorka od kojih su 3 bila pozitivna na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Donjeg Miholjca, Semeljaca i Šodolovaca. Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice nalaze se 3 osobe koje su oboljele od COVID-a19, dok u KBC-u Osijek nema hospitaliziranih osoba s tim oboljenjem. U samoizolaciji se trenutno nalazi 299 osoba.
Danas je održana sjednica Stožera civilne zaštite OBŽ na kojoj je razmatrana aktualna epidemiološka situacija na području Osječko-baranjske županije. Ocijenjena je zadovoljavajućom, no uz konstataciju da je i dalje nužno odgovorno ponašanje i provođenje propisanih preporuka, kao i redovite kontrole njihova provođenja. Zaključeno da se redovito cijepljenje građana protiv koronavirusa nastavlja na već ustaljeni način. Nastavit će se i cijepljenje bez prethodnog naručivanja, a o lokacijama i vremenu tog cijepljenja građani će biti obaviješteni javnim pozivom.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 63 uzorka, od kojih je jedan bio pozitivan na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 2 slučaja zaraze koronavirusom – obje se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 63 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od COVID-a19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je 7 covid pacijenata, jedna osoba je na respiratoru. U novogradiškoj Bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19. Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalaze 172 osobe.

Četvrti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nama novozaraženih koronavirusom. Testirano je 46 osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Na liječenju u virovitičkoj Općoj bolnici četiri su covid pacijenta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.