Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

01.07.2021.

10:39

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Nastavlja se povoljna epidemiološka situacija u slavonskim županijama - 7 je novih slučajeva zaraze. Četiri novopozitivne osobe su iz Vukovarsko-srijemske, gdje je jedna osoba preminula, a dvije su iz Osječko-baranjske. Jedan novi slučaj je u Brodsko-posavskoj. U ostalima nema novih slučajeva.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 175 osoba od kojih su četiri bile pozitivne na SARS-CoV-2. Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Troje novozaraženih je iz Vinkovaca, a jedna je osoba iz Vukovara. Na bolničkom je liječenju devet covid pacijenata, dok je 87 osoba u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je na području te županije 189 osoba.

U osječkom KBC-u i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 138 uzoraka, a kod dva je potvrđena prisutnost koronavirusa. Hospitalizirana su četiri covid pacijenta, i svi se nalaze u našičkoj Općoj županijskoj bolnici. U KBC-u Osijek od jučer nema ni jednog pacijenta oboljelog od COVID-a 19. S područja županije u samoizolaciji je 269 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježena je 1 novooboljela osoba. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 11.997. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirano je 7 covid pacijenata od kojih su tri osobe na respiratoru. U novogradiškoj bolnici nema hospitaliziranih osoba oboljelih od COVID-a 19. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 146 osoba.
Stožer CZ BPŽ i dalje poziva sve zainteresirane punoljetne osobe sa područja naše županije, koje se do sada nisu cijepili protiv COVID-19 bolesti, da se odazovu na cijepljenje u subotu, od 8 do 12,30 na cijepnom mjestu organiziranom u sportskoj dvorani slavonskobrodaske Srednje poljoprivredne škole (Srednja škola M.A. Reljković). Cjepivo je Pfizer.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 96 uzoraka, od kojih je jedan pozitivan na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 2 slučaja zaraze – obje zaražene osobe nalaze se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 53 osobe.

Novih slučajeva zaraze nema ni u Virovitičko-podravskoj županiji. Kako je izvijestio Županijski stožer civilne zaštite, među 64 testiranih u posljednjem 24-satnom razdoblju, ni jedan nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2. U virovitičkoj Općoj bolnici na liječenju su četiri covid pacijenta. Od početka epidemije s područja te županije koronavirusom se zarazilo 4.118 osoba, 142 preminulo je od posljedica infekcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.