Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

18.06.2021.

11:12

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Igor Toman

Foto: Igor Toman

Foto: - / -

U slavonskim županijama šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su preminule. Po dvoje novozaraženih je u Osječko-baranjskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a po jedan iz Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske. U Brodsko-posavskoj nema novih slučajeva.

U osječkom Kliničko-bolničkom centru i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u protekla 24 sata za Osječko-baranjsku županiju obrađeno je 140 uzoraka, od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Na bolničkom se liječenju nalazi 11 covid pacijenata. U samoizolaciji je 320 osoba – podaci su koje je objavio Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Dva nova slučaja zaraze bilježi i Požeško-slavonska županija, a otkrivena su analizom 75 uzoraka s posljednjeg testiranja. Na tom je području trenutno aktivno 7 slučajeva zaraze koronavirusom – dvije su osobe hospitalizirane, a 5 osoba je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 61 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije testirano je 67 uzoraka i potvrđen jedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2, dok je jedna 87-godišnjakinja umrla od posljedica zaraze, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U virovitičkoj Općoj bolnici na liječenju je dvoje oboljelih od COVID-a19, a dvije se osobe s područja županije liječe na KBC-u Rebro.  
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 4 109 osoba, a 142 su preminule od posljedica infekcije.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 159 osoba od kojih je 1 osoba iz Bapske bila pozitivna na koronavirus. Preminulih osoba nema, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Na području županije trenutno je aktivno 99 slučajeva zaraze, a 23 osobe su na bolničkom liječenju. Među zaraženima je jedan djelatnik iz sustava zdravstva te iz sustava obrazovanja 9 nastavnika i dva učenika. U samoizolaciji je na području županije 229 osoba, među njima nema zdravstvenih radnika, dok su u samoizolaciji 3 nastavnika i 70 učenika.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je danas o jednom novom smrtnom slučaju osobe pozitivne na koronavirus, te da nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj županiji na bolničkom je liječenju 11 covid pacijenata, od kojih jedna osoba pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 177 osoba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.