Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

13.04.2021.

09:55

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U slavonskim županijama u protekla 24 sata zabilježeno je 178 novozaraženih. U Vukovarsko-srijemskoj su 64 nova slučaja, Osječko-baranjskoj 53, Požeško-slavonskoj 33, Brodsko-posavskoj 25, a u Virovitičko-podravskoj 3. Dvije osobe su preminule.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 419 osoba od kojih su 64 bile pozitivne na koronaviurs (54 na PCR testiranju, a 10 na brzom antigenskom testu). Jedna osoba je preminula, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih (17) je iz Vinkovaca, 11 je iz Županje, 9 iz Vukovara, 6 iz Slakovaca, 5 iz Vođinaca, 3 iz Nuštra, po 2 osobe iz Bošnjaka i Iloka, te po 1 osoba iz Cerne, Ivankova, Jarmine, Komletinaca, Novih Jankovaca, Otoka, Prkovaca, Retkovaca i Šiškovaca. Na bolničkom je liječenju 60 covid pacijenata, dok je 316 pozitivnih u kućnoj izolaciji. Među zaraženima je 8 djelatnika iz sustava zdravstva (4 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara i 1 nezdravstveni radnik), a iz sustava obrazovanja 5 nastavnika i 10 učenika. U samoizolaciji na području županije je 711 osoba – iz sustava zdravstva su 4 djelatnika (1 liječnik, 2 medicinske sestre/tehničara i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji su 12 nastavnika i 54 učenika. Od početka epidemije evidentirano je 10115 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih se 9535 oporavilo, a 204 osobe su preminule.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 363 uzorka od kojih su 53 bila pozitivna na koronavirus. Preminula je jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus u dobi od 68 godina, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području 30 naselja u Osječko-baranjskoj županiji, a najviše (24) na području grada Osijeka, zatim sedam na području Đakova, po dvije na području Belog Manastira, Čepina, Darde, Erduta, Trnave i Valpova, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Bizovca, Čeminca, Kneževih Vinograda, Našica, Petlovca, Semeljaca, Strizivojne i Šodolovaca. Na bolničkom se liječenju nalazi 115 COVID-19 pacijenata, i to 83 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 13 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirana su 32 pacijenta s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je 1.141 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem je testiranju obrađeno 312 uzoraka od kojih su 33 bila pozitivna. Trenutno je aktivan 191 slučaj zaraze koronavirusom, 174 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 17 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji su 462 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentiran je 21 novi pozitivni nalaz osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 potvrđen PCR uređajem te još 4 pozitivna nalaza potvrđena brzim antigenskim testovima. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 9.672, oporavila se 9.181 osoba, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 330 na 311. Hospitalizirano je 56 covid pacijenata (5 manje nego prethodni dan), od kojih su četiri na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 855 osoba (196 osoba više nego prethodni dan).

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednjem 24 satnom razdoblju među 46 testiranih troje ih je pozitivno na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Riječ je o osobama s područja Virovitice, Slatine i Pitomače. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je šesnaest COVID-19 pozitivnih pacijenata od kojih je jedna osoba na respiratoru. Od početka epidemije s područja VPŽ virusom SARS-CoV-2 zarazilo se 3.745 osoba, stotinu i šesnaest ljudi preminulo je od posljedica infekcije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.