Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

07.03.2021.

12:23

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek/Davor Brmež

Foto: HRT/Radio Osijek/Davor Brmež

Foto: - / -

Prema podacima stožera Civilne zaštite, u slavonskim županijama evidentirane su 34 novozaražene osobe. U Vukovarsko-srijemskoj 12 je novih slučajeva zaraze, Brodsko-posavska 11, Osječko-baranjskoj 9, a u Požeško-slavonskoj 2. Virovitičko-podravska nema novih slučajeva. Preminulih nema.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 230 osoba od kojih je 12 bilo pozitivno na SARS-CoV-2 (10 pozitivnih na PCR testiranju, a 2 na brzom antigenskom testu). Preminulih nema, priopćeno je iz županijskog stožera civilne zaštite. Petero novozaraženih je iz Vukovara, 3 su iz Jarmine, te po 1 osoba iz Iloka, Ivankova, Rokovaca i Vinkovaca. Na bolničkom je liječenju 30 covid pacijenata, dok se 118 nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. Među zaraženima su četiri djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 1 medicinska sestra/tehničar i 1 nezdravstveni radnik). U samoizolaciji na području županije je 611 osoba. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 8847, od kojih je 8501 izliječena, a ukupno je preminulo 198 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u posljednja 24 sata evidentirano je 11 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Petero novozaraženih je iz Rešetara, četvero iz Nove Gradiške te po jedan iz Slavonskog Broda i Okučana. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 8.544, dok je broj aktivnih slučajeva smanjen sa 162 na 152. U tjednu na izmaku evidentirane su ukupno 134 nove zaražene osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (155) od 14 %. Tako je, nakon dva uzastopna tjedna s tendencijom porasta broja novih zaraženih osoba na tjednoj razini, u ovom tjednu zabilježeno smanjenje broja novih zaraženih osoba, ustvrdio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije.
U posljednja 24 sata nije bilo osoba preminulih od COVIDA-19. Na bolničkom je liječenju 47 covid pacijenata (4 osobe više nego prethodni dan). Tri osobe su na respiratoru (isto kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 561 osoba (22 osobe manje nego prethodni dan).

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano 239 uzoraka od kojih je 9 bilo pozitivno. Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište u Osijeku, po dvije u Valpovu i Belišću te po jedna u Popovcu i Marijancima. Na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba oboljela od COVID-19, i to 46 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 15 pacijenata s tim oboljenjem.
Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalaze 972 osobe. Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 16 osoba i utvrdili su dva kršenja. Riječ je o državljaninu Republike Srbije i državljaninu Hrvatske s boravištem u Srbiji koji su zatečeni na GP Batina kako krše tranzit kroz RH. Policijski su službenici obišli i 106 objekata vršeći nadzor i nisu zatekli nepravilnosti.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 183 uzorka od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 60 slučajeva zaraze – na bolničkom je liječenju 10 covid pacijenata, dok se 50 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 261 osoba.

Područje Virovitičko-podravske županije drugi dan zaredom nema novozaraženih osoba koronavirusom u 24 satnom razdoblju, izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Testirano je 17 osoba i svi su bili negativni. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 8 COVID pozitivnih pacijenata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.