Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji - 303 novozaražene osobe

04.11.2020.

13:55

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

Četiri osobe su preminule u protekla 24 sata, javljaju županijski stožeri civilne zaštite. Osječko-baranjska županija bilježi 122 nova slučaja zaraze koronavirusom, Brodsko-posavska 93, Vukovarsko-srijemska 56, Požeško-slavonska 25, a Virovitičko-podravska sedam.

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ testirana su 394 zaprimljena uzoraka od kojih su 122 bila pozitivna na koronavirus. Preminula je jedna muška osoba, iz Selaca Đakovačkih, 1951. godište, a osim COVID-19 imala je i druge komorbiditete, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Od  122 nova slučaja zaraze, najviše je iz Osijeka i osječkih prigradskih naselja, ukupno 49. Po 11 novopozitivnih ima prebivalište na području Valpova i Đakova, 9 na području Donjeg Miholjca. U Belišću je 7 novopozitivnih, u Belom Manastiru 5, a u Našicama dvoje. Na području općine Čepin tijekom posljednja 24 sata zabilježeno je 8 osoba pozitivnih na koronavirus, u općini Antunovac četiri, Bizovac tri, po dvije na području Levanjske Varoši, Viškovaca i Petrijevaca, a po jedna u Bilju, Erdutu, Kneževim Vinogradima, Đakovačkoj Satnici, Semeljcima, Dražu i Vladislavcima. 
Na području županije hospitalizirano je 135 osoba oboljelih od COVID-19, od toga 19 u našičkoj bolnici, a 116 u KBC-u Osijek od kojih je, kao i jučer, 25 osoba na respiratoru. 
Prema podacima pristiglim u Zavod za javno zdravstvo OBŽ pod mjerom samoizolacije danas je ukupno 4606 osoba. Policija je provela 33 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdila jedno kršenje propisane mjere u Donjem Miholjcu, a dojava građana nije bilo. Inspektori Civilne zaštite Osječko-baranjske županije tijekom posljednja 24 sata obavili su 34 nadzora, najviše nad ugostiteljskim objektima i trgovinama i utvrdili nepravilnosti na tri mjesta koje su za vrijeme nadzora i uklonjene.

 

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata zabilježena su 93 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. U tijeku je epidemiološka obrada pozitivnih osoba i njihovih kontakata. Nema preminulih, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1.725, dok je broj aktivnih slučajeva 545.
Hospitalizirane su ukupno 42 osobe (6 osoba manje nego prethodni dan) – u slavonskobrodskoj bolnici je 29 pacijenata, a u novogradiškoj 13. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 1.135 osoba (196 osoba više nego prethodni dan).

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata analizirana su 293 uzorka od kojih je 56 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Najviše novozaraženih je Vinkovaca (15) dok ostali dolaze iz 27 naselja s područja županije. Preminule su tri osobe, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na liječenju u bolnici su 44 pacijenta, dok je 415 u kućnoj izolaciji. Među njima su i 42 djelatnika iz sustava zdravstva (12 liječnika, 24 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 4 nezdravstvena radnika) te iz sustava obrazovanja 14 nastavnika i 13 učenika. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 2228, od kojih je 1737 osoba izliječeno, a ukupno je 32 preminule osobe. U samoizolaciji na području županije je 961 osoba - iz sustava zdravstva 60 (18 liječnika, 29 medicinskih sestara/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika i 6 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji se nalazi 15 nastavnika i 244 učenika.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 179 uzoraka, od kojih je 25 pozitivnih. Na tom su području trenutno aktivno 154 slučaja zaraze koronavirusom. Hospitalizirano je 18 osoba, dok je 136 zaraženih na kućnom liječenju i u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 440 osoba. 

Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije posljednje je podatke objavio sinoć, prema kojima je na tom području evidentirano sedam novozaraženih. Riječ je o rezultatima koje je Zavod za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije dobio u ponedjeljak 2. studenog. Od navedenih sedam, četvero ih je starije, a troje srednje životne dobi, a dolaze iz Virovitice (3), Slatine (2), Pitomače (1) i Lukača (1). Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je 15 pozitivnih COVID-19 pacijenata, od kojih je jedna osoba iz Osijeka. U odnosu na jučer, tri su pacijenta puštena kući, a jedan je premješten u Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. U KBC-u Osijek u Respiracijskom centru na respiratoru su četiri pacijenta s područja Virovitičko-podravske županije. Mjera samoizolacije određena je za 474 osobe. 
Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije 764 osobe su se zarazile virusom SARS-CoV-2, 14 osoba je preminulo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.