Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

15.10.2021.

13:04

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: HRT/Amoreta Bajto

Foto: - / -

U protekla 24 sata u slavonskim županijama umrle su dvije osobe, zabilježene su 273 novozaražene osobe. U Osječko-baranjskoj su 94 nova slučaja, Brodsko-posavska 61, Vukovarsko-srijemskoj 58, Virovitičko-podravskoj 41 te u Požeško-slavonskoj 19.

U protekla 24 sata dvije covid pozitivne osobe su umrle, zabilježena su nova 94 slučaja zaraze na području Osječko-baranjske županije, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle osobe su s područja Valpova i općine Drenje u dobi od 56 i 70 godina. Najviše novozaraženih osoba, njih 33, s osječkog je područja, 14 s područja Đakova te deset s područja Čepina. Slijede Našice 9, Donji Miholjac 4, Jagodnjak 3, Beli Manastir, Belišće, Bilje, Koška, Levanjska Varoš i Satnica Đakovačka,po 2 te Drenje, Đurđenovac, Erdut, Feričanci, Petlovac, Petrijevci, Punitovci, Šodolovci i Valpovo po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici liječi se 50 covid pacijenata, od kojih je 12 na respiratoru. Na području županije u samoizolaciji su 873 osobe.

Brodsko-posavska županija zarazu covidom-19 bilježi kod nove 61 osobe u protekla 24 sata. Na bolničkom liječenju je 38 covid pozitivnih osoba, od kojih osam pri liječenju treba potporu respiratora. Mjerom samoizolacije obuhvaćeno je 639 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 335 osoba, od kojih je 58 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Desetero novozaraženih je iz Vukovara, 9 iz Vinkovaca, 6 iz Bršadina, po 3 osobe iz Antina i Starih Mikanovaca, po 2 osobe iz Županje, Babine Grede, Bošnjaka, Cerne, Gaboša, Gunje, Nuštra, i Tovarnika te po 1 osoba iz Drenovaca, Lovasa, Markušice, Mirkovaca, Opatovca, Retkovaca, Soljana, Srijemskih Laza, Šiškovaca, Vođinaca i Vrbanje. Na području županije trenutno je aktivno 339 slučajeva zaraze, zbog covida-19 hospitalizirane su 32 osobe. Među pozitivnima je 12 djelatnika iz sustava zdravstva (3 liječnika, 8 med. sestara / tehničara, 1 drugi zdravstveni radnik), iz sustava obrazovanja petero nastavnika i 59 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 520 osoba – iz sustava zdravstva 3 (2 medicinske sestre/tehničara i 1 drugi zdravstveni radnik). U samoizolaciji se nalazi 28 nastavnika i 371 učenik.

Od ukupno testiranih 119 uzoraka zaraza koronavirusom potvrđena je kod nove 41 osobe u Virovitičko-podravskoj županiji u protekla 24 sata, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite. U Virovitici je 13 novozaraženih osoba, Pitomači 11, Suhopolju devet, Gradini četiri, Lukaču tri i Orahovici jedna. U Općoj bolnici Virovitica liječi se 19 covid pozitivnih pacijenata, od kojih su tri na respiratoru, a dvije osobe s područja županije su na liječenju u KBC-u Osijek – obje na respiratoru. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 6035 osoba, a 165 je umrlo.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 229 uzoraka, od kojih je 19 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom su području trenutno aktivna 234 slučaja zaraze – 22 osobe su hospitalizirane, 212 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji je 437 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.