Hrvatski radio

Radio Osijek

09:53 / 02.09.2021.

Autor: Davor Lončarić

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Foto: - / -

Osječko-baranjska županija - 34 nove zaražene osobe, Virovitičko-podravska županija - 15 novih, Vukovarsko-srijemska županija prijavila je 13 slučajeva zaraze, a u Požeško-slavonskoj je troje novozaraženih koronavirusom.

U posljednja 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji obrađen je 201 uzorak, a 34 su nalaza bila pozitivna. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (10), Đakovo (6), Belišće (4), Donji Miholjac (3), Našice (2) i Beli Manastir (1) te općina Kneževi Vinogradi (3), Darda, Drenje, Đurđenovac, Ernestinovo i Marijanci (po 1). U Osijeku i Našicama hospitalizirano je 25 pacijenata, a dvije su osobe na respiratoru. U Osijeku je preminula jedna osoba s koronavirusom (dob 69 godina), a 326 se osoba nalazi u samoizolaciji priopćio je županijski Stožer Civilne zaštite. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata evidentirano je 13 novih pozitivnih osoba na COVID-19 potvrđenih PCR testiranjem (3 osobe iz Gradišta, 3 iz Otoka, po 2 osobe iz Vinkovaca i Vukovara, te po 1 osoba iz Tovarnika, Račinovaca i Tordinaca). Nema preminulih osoba. Trenutačno je u toj županiji 13 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 231 osoba, u samoizolaciji su 203 osobe. 

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata testirano je 60 uzoraka i potvrđeno 15 novih slučajeva covida-19, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite. U Virovitici je devet novozaraženih, a u Slatini i Špišić Bukovici po troje. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je sedam pacijenata. Od početka epidemije na području Virovitičko-podravske županije zaraženo je 5 066 soba, a 142 je umrlo.

 

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 38 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 3 osobe su hospitalizirane, 35 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 80 osoba, a ukupno je testirano 54560 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 96 uzoraka, od kojih je 3 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.