Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

07.08.2021.

12:35

Autor: Radio Osijek/TM

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj zabilježena su 233 nova slučaja zaraze koronavirusom, testirane su 7382 osobe, a jedna je zaražena osoba umrla, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite. Preminula osoba je iz Vukovarsko-srijemske županije, gdje nije bilo novih pozitivnih na koronavirus.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata ua Osječko-baranjsku županiju obrađeno je 414 uzoraka – pet je bilo pozitivno na koronavirus. U Kliničkom bolničkom centru Osijek liječi se 8 COVID-19 bolesnika, a dva su hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici u Našicama. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 468 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađen je 171 uzorak, od kojih su dva bila pozitivna na SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 5 slučajeva zaraze – sve se osobe nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 79 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata provedeno je 241 PCR testiranje i nisu potvrđene nove osobe pozitivne na COVID-19. Preminula je jedna osoba, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Na bolničkom su liječenju dva covid pacijenta, dok se 79 zaraženih nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji na području županije nalaze se 224 osobe.  

Na području Virovitičko-podravske županije sedmi dan zaredom nema novozaraženih osoba. Od 22 testirana nitko nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Na bolničkom liječenju Opće bolnice Virovitica nema COVID-19 pacijenata. 

Prema podacima županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije ima dvije novooboljele osobe od COVID-a19. Preminulih nije bilo. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana su 3 covid pacijenta. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u županiji nalaze 68 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.