Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

04.08.2021.

11:37

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Igor Toman

Foto: Igor Toman

Foto: - / -

Epidemiološko stanje u županijama na istoku zemlje danima je stabilno, bude jedan do dva nova slučaja po županiji, ili bez novozaraženih. Povremeno, kao što je to danas slučaj u Osječko-baranjskoj županiji broj novozaraženih bude nešto veći - u protekla 24 sata bilo ih je šest.

U osječkom Kliničkom bolničkom centru i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno 249 uzoraka, od kojih je šest bilo pozitivno na koronavirus. Kako je izvijestio Županijski stožer civilne zaštite, u KBC-u se liječi sedam COVID-19 pacijenata. Pod mjerom samoizolacije su 483 osobe.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe. Preminulih od posljedica bolesti COVID- 19 nije bilo, izvijestio je Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana su 3 covid pacijenta od kojih je jedan na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije nalaze 66 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 184 osobe, od kojih je jedna osoba iz Vukovara bila pozitivna na SARS-CoV-2. Preminulih osoba nema, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije. Hospitalizirana su četiri covid pacijenta, dok se 81 osoba nalazi u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji na području županije je 235 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji nema novih slučajeva zaraze. Na posljednjem su testiranju obrađena 72 uzorka. Trenutno je aktivno 6 slučajeva zaraze koronavirusom – svi zaraženi su u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 85 osoba.

Ni na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba. Od 50 testiranih nitko nije bio pozitivan na SARS-CoV-2, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U Općoj bolnici Virovitica nema pacijenata oboljelih od covida-19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.