Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji

30.07.2021.

12:01

Autor: Radio Osijek/TM

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Epidemiološko stanje u Slavoniji

Foto: - / -

Epidemiološko stanje u pet slavonskih županija je zadovoljavajuće i stabilno. Zabilježeno je devet novih slučajeva - najviše ih je u Osječko-baranjskoj županiji (5), dok su u Vukovarsko-srijemskoj i Požeško-slavonskoj po dva. Bez novozaraženih su Virovitičko-podravska i Brodsko-posavska.

U osječkom KBC-u i županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo u protekla 24 sata za Osječko-baranjsku županiju obrađeno je 278 uzoraka, potvrđeno je pet novih pozitivnih nalaza. Posljednjih nekoliko dana raste broj hospitaliziranih – trenutno je na liječenju devet covid pacijenata. Jedan je pacijent u našičkoj Općoj županijskoj bolnici, dok se u KBC-u Osijek liječi osmero pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 412 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 92 uzorka, od kojih su dva bila pozitivna na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 6 slučajeva zaraze – sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji su 82 osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 128 osoba, od kojih su dvije osobe iz Vukovara bile pozitivne na koronavirus. Preminulih osoba nema, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Na tom je području trenutno aktivno 86 slučajeva zaraze. Na bolničkom je liječenju pet osoba oboljelih od covida-19. U samoizolaciji na području županije je 196 osoba. 

Šesti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba. Od 25 testiranih nitko nije bio pozitivan na virus SARS-CoV-2, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Na bolničkom je liječenju u virovitičkoj Općoj bolnici jedan COVID-19 pacijent.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih od COVID-19, a nije bilo ni preminulih od posljedica te bolesti. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici "Dr. Josip Benčević" hospitalizirana su  3 covid pacijenta – jedan je na respiratoru. Prema podacima Policijske uprave brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalaze 100 osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.