Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u Slavoniji i Baranji stabilno

17.05.2020.

12:10

Autor: Radio Osijek//TM

Epidemiološko stanje u Slavoniji i Baranji stabilno

Epidemiološko stanje u Slavoniji i Baranji stabilno

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj, Vukovarsko-srijemskoj, Brodsko-posavskoj i Virovitičko-podravskoj županiji nije bilo novih slučajeva zaraze koronavirusom - svi testovi obavljeni u protekla 24 sata bili su negativni. Vukovarsko-srijemska županija i dalje je "corona free".

U Vukovarsko-srijemskoj županiji epidemiološka situacija je stabilna i to je područje i dalje "corona free". Ukupan broj oboljelih i oporavljenih osoba i dalje iznosi 40. U protekla 24 sata analizirano je 59 uzoraka, svi su bili negativni, a od izbijanja epidemije provedeno je 1736 testova.
Svi testovi obavljeni u protekla 24 u osječkom KBC-u i u Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije bili su negativno, a analizirano je 176 uzoraka. Ukupan broj oboljelih od izbijanja epidemije koronavirusa tako već deveti dan ostaje na 131 osobi. Izliječena je još jedna osoba, pa su u KBC-u ostala samo dva pacijenta oboljela od COVID-a19. Na kućnom liječenju je 12 osoba. Ukupan broj izliječenih od koronavirusa na području županije sada je 109. U samoizolaciji je 16 osoba, odnosno tri manje nego prethodnog dana, a policija je u dvije provjere zatekla obje osobe na prijavljenoj adresi.
Novooboljelih u posljednja 24 sata nema ni na području Brodsko-posavske županije. "Testirane su 94 osobe i svi  nalazi su bili negativni, ali tijekom dana očekuju se rezultati još dijela briseva uzetih tijekom jučerašnjeg dana", priopćeno je iz Stožera civilne zaštite te županije. Nakon 12 pozitivnih osoba povezanih s povratkom grupe radnika iz Švedske (7 radnika i 5 obiteljskih kontakata), ovo je treći dan zaredom bez novooboljelih u Brodsko-posavskoj županiji. Od početka epidemije na tom su području evidentirane 32 osobe zaražene koronavirusom, u međuvremenu se oporavilo 15 pacijenata, a uz jednu ranije preminulu osobu, još je 16 aktivnih oboljelih osoba.
Petnaesti dan za redom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih koronavirusom. U posljednja 24 sata testirano je 19 uzoraka i svi su bili negativni. Ukupno je do sada s područja te županije testirano 939 osoba. Od početka pandemije na području Virovitičko-podravske županije oboljelo je devet osoba, od kojih se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od COVID-a19.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.