Hrvatski radio

Radio Osijek

14:22 / 21.02.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Epidemiološko stanje u slavonskim županijama

Osijek

Osijek

Foto: Amoreta Bajto / Radio Osijek

Prema do sada objavljenim podacima, na području slavonskih županija evidentirano je 98 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Iz Požeško-slavonske je 47 novooboljelih, Virovitičko-podravske 31, Osječko-baranjske je 15, Vukovarsko-srijemske 5. Umrle su četiri osobe.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 144 uzorka, od kojih je 47 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 353 slučaja zaraze – 39 osoba je hospitalizirano, 314 ih se nalazi u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji su 72 osobe.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata evidentiran je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom. Testiranih je bilo 79, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Novozaraženi virusom SARS-CoV-2 su iz Virovitice (16), Slatine (3), Lukača (3), Špišić Bukovice (3), Crnca (2), Pitomače (2), Suhopolja (1) i Nove Bukovice (1). Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 28 COVID-19 pacijenata, od kojih je jedna osoba na respiratoru.

Tri osobe s područja Osječko-baranjske županije umrle su u protekla 24 sata od posljedica zaraze koronavirusom. Nakon analize 146 uzoraka, potvrđeno je 15 novih slučajeva zaraze, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Umrle su dvije osobe iz Đakova i jedna iz Belišća u dobi od 77, 85 i 93 godine. Najviše novozaraženih osoba je iz Osijeka i to 9 te po jedna iz  Belog Manastira, Belišća, Đakova, Valpova, Antunovca i Feričanaca. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju je 79 osoba oboljelih od covid-19, od kojih su dvije na respiratoru. U samoizolaciji je 511 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirane su 54 osobe, od kojih je petero bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Jedna je osoba preminula, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Dvije novooboljele osobe su iz Vukovara, a po jedna iz Bršadina, Tovarnika i Trpinje. Broj aktivnih slučajeva zaraze smanjen je na 311. Na bolničkom su liječenju 64 covid pacijenta. Među osobama pozitivnima na koronavirus 25 je iz sustava zdravstva. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 33 nastavnika i 188 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalaze 453 osobe.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.