Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u slavonskim županijama

23.02.2022.

13:31

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HRT / Radio Osijek

Na području slavonskih županija evidentirano je 417 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 215 novooboljelih, Brodsko-posavskoj 85, Vukovarsko-srijemskoj 56, Požeško-slavonskoj 42, Virovitičko-podravskoj 19. Četiri osobe su umrle.

Dvije osobe u dobi od 68 i 80 godina, iz Donjeg Miholjca i Đakova, umrle su u posljednja 24 sata od posljedica covida-19. Obrađeno je 406 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod 215 novih osoba, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih osoba, njih 102, s osječkog je područja, 19 s područja Belišća, 17 s područja Našica. Slijede Valpovo 15, Čepin 12, Donji Miholjac 10, Antunovac 9, Beli Manastir 8, Erdut i Ernestinovo po 3, Đakovo Bilje i Vuka po 2, Donja Motičina, Draž, Đurđenovac, Koška, Petlovac, Petrijevci i Vladislavci po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici hospitalizirana su 63 covid pacijenta, jedna osoba je na respiratoru. U samoizolaciji je trenutno 416 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 85 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Dvije osobe su umrle od posljedica bolesti COVID-19, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitalizirana su 53 covid pacijenta, petero ih je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u toj županiji nalazi 498 osoba. 

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 220 osoba, od kojih je 56 bilo pozitivno na koronavirus. Desetero novooboljelih je iz Vinkovaca, 8 iz Cerića, 7 iz Vukovara, 5 iz Županje, 3 osobe iz Mirkovaca, po 2 osobe iz Gradišta, Iloka, Ivankova i  Jarmine, te po 1 osoba iz Antina, Babine Grede, Bogdanovaca, Bokšića, Borova, Bršadina, Karadžićeva, Markušice, Nijemaca, Opatovca, Otoka, Posavskih Podgajaca, Svinjarevaca, Tompojevaca i Vođinaca. Na području županije trenutno su aktivna 283 slučaja zaraze. Na liječenju su 52 COVID-19 pacijenta. Među osobama pozitivnima na koronavirus 20 je djelatnika iz sustava zdravstva. U samoizolaciji se na području županije nalazi 356 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 220 uzoraka, od kojih su 42 bila pozitivna na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 334 slučaja zaraze – 33 osobe su hospitalizirane, 301 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 81 osoba

Područje Virovitičko-podravske županije bilježi 19 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U posljednjem 24-satnom razdoblju testirane su 84 osobe. Devetero novopozitivnih je iz Virovitice, troje iz Pitomače, po dvoje iz Lukača, Gradine i Špišić Bukovice, dok je jedna osoba iz Suhopolja.  Na bolničkom se liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi 19 COVID-19 pacijenata. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.