Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u slavonskim županijama

04.03.2022.

12:18

Autor: Radio Osijek/TM

Osječki KBC

Osječki KBC

Foto: HRT / Radio Osijek

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama evidentirano 119 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko baranjskoj je 61 novooboljela osoba, Vukovarsko-srijemskoj 23, Brodsko-posavskoj 14, Virovitičko-podravskoj 12, Požeško-slavonskoj 9. Tri osobe su preminule.

Jedna osoba iz Đakova u dobi od 93 godine umrla je u protekla 24 sata. S područja Osječko-baranjske županije obrađeno je 159 uzoraka, među kojima je 61 bio pozitivan na SARS-CoV-2, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novozaraženih i ovoga je puta iz Osijeka (36), slijede Čepin i Našice po 6, Belišće 3, Beli Manastir, Donji Miholjac, Đakovo, Valpovo, Antunovac, Bizovac, Draž, Đurđenovac, Satnica Đakovačka i Vladislavci po 1. Hospitalizirano je 49 covid pacijenata (35 u KBC Osijek, 14 u OŽB Našice) od kojih su 4 u Respiracijskom centru. Pod mjerom samoizolacije je 489 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 150 osoba od kojih su 23 bile pozitivne na koronavirus. Trinaestero novozaraženih je iz Vinkovaca, 3 su iz Županje, po 2 iz Vukovara, Mirkovaca i Gunje te 1 osoba iz Ilače. Na području Vukovarsko-srijemske županije trenutno su aktivna 152 slučaja zaraze. Na bolničkom je liječenju 31 covid pacijent. Među osobama pozitivnima na SARS-CoV-2 devetero je iz sustava zdravstva (3 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 17 nastavnika i 92 učenika. U samoizolaciji se na području županije nalazi 241 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježeno je 14 novih slučaja zaraze od COVID-19. Dvije su osobe preminule od posljedica bolesti COVID-19, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici hospitalizirano je 27 covid pacijenata, četvero ih je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 279 osoba. 

U posljednjem 24-satnom razdoblju područje Virovitičko-podravske županije bilježi 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je njih petero iz Virovitice, troje je iz Nove Bukovice, dvoje iz Suhopolja, te po jedna osoba iz Slatine i Pitomače. Testiranih je bilo 40. Nažalost, jedan muškarac (1941. godište) je preminuo uslijed infekcije COVIDOM-19 i brojnih drugih komorbiditeta. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalaze se 23 covid pacijenta.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 78 uzoraka, od kojih je 9 bilo pozitivno na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 95 slučajeva zaraze – 12 osoba je hospitalizirano, 83 osobe su u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 48 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.