Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u slavonskim županijama

16.03.2021.

10:33

Autor: Radio Osijek

foto Davor Lončarić

foto Davor Lončarić

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji 16 je novozaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata, a testirano je 178 uzoraka. Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 79 godina, javio je županijski Stožer civilne zaštite.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, po dvije su s područja Đakova i Našica, a po jedna s područja Belišća, Bilja, Bizovca, Čepina, Donjeg Miholjca, Koške, Marijanaca i Petrijevaca, Na bolničkom liječenju nalazi se 49 oboljelih i to 37 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 5 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji je trenutačno 1.027 osoba. Policijski službenici proveli su 15 provjera osoba u samoizolaciji. Od tri provjere provedene po dojavi građana u dva slučaja, oba u Ernestinovu, utvrđeno je kršenje te mjere te je tim osobama uručen prekršajni nalog. U 12 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi.

Policijski službenici obavili su i 145 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili jedno kršenje. Naime, 15. ožujka 2021. godine u 22.55 sati u ugostiteljskom objektu u Ivanovcu, postupajući po dojavi građana, zatekli su djelatnicu i 7 osoba koji su konzumirali pića. Nazočni su se pridržavali epidemioloških mjera (imali zaštitnu masku i držali razmak), međutim odlukom Stožera civilne zaštite rad ugostiteljskih objekta odobren je do 22.00 sata, a zabranjena je konzumacija pića u zatvorenom prostoru, pa slijedi obavijest policije o počinjenom prekršaju nadležnom državnom inspektoratu protiv odgovorne osobe.

U zadnja 24 sata inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 58 nadzora provođenja epidemioloških mjera (43 u ugostiteljskim objektima, 7 u trgovinama, 5 u trgovačkim centima i po jedan u frizerskom i kozmetičkom salonu te pekarnici) pri čemu su utvrdili 5 nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 13 je novih slučajeva - 3 osobe iz Vinkovaca, te po iz Županje, Ivankova, Novih Jankovaca, Jarmine i Vukovara. U protekla 24 sata testirano je 268 osoba. Na bolničkom su liječenju u toj županiji 23 osobe. U samoizolaciji na području Vukovarsko-srijemske županije je 574 osoba.

U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je pet novozaraženih osoba od 160 analiziranih uzoraka. Devet je osoba hospitalizirano, a pod mjerom samoizolacije nalazi se 298 stanovnika županije.

Virovitičko-podravska županija bilježi dvije novozaražene osobe od virusa COVID-19. Testirane su 44 osobe. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutačno je 11 pacijenata.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je 6 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2. Hospitalizirane su ukupno 44 osobe (4 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 19 osoba, a u novogradiškoj bolnici 25 pacijenata.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.